Почина един от най-старите обитатели в Парк за мечки Белица

...
Почина един от най-старите обитатели в Парк за мечки Белица
Коментари Харесай

Почина мечокът Добри от Парка за мечки край Белица


Почина един от най-старите жители в Парк за мечки Белица – 36-годишният мечок Добри, оповестиха от парка на формалната им фейсбук страница. 

Добри беше избавен от екипа на мечия парк през 2003 година и от този момент насам, макар че беше съвсем изцяло кьорав, съумя да изживее умерено старините си, оповестяват още от парка край Белица. От парка допълват, че слепотата му не му е попречила да поддържа връзка с други мечки и той не е бил уединен в компанията на други мечки в бранша. През последната година Добри е живеел самичък, заради напредналата си възраст, а и поради уврежданията си, само че гледачите са полагали ежедневни грижи за него. 

От парка, ръководен от фондация „ Четири лапи “ взаимно с фондация „ Бриджит Бардо “, оповестяват още, че мечокът се е отдръпнал в бърлогата си предишния месец, а при излизанията от нея е изглеждал добре. Възрастният мечок е открит неподвижен покрай бърлогата си, оповестяват още от парка. 

От парка показват скръбта си за загубата на мечока, само че показват, че „ се радваме, че той съумя да прекара 20 чудесни години в Парка за мечки Белица, под нашите грижи, знаейки какво е възприятието да бъдеш обичан “. От парка допълват, че не престават да се грижат за всички жители по метода, по който заслужават. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР