Почина Дороти Хофнър – 104-годишна жена от Чикаго, която наскоро

...
Почина Дороти Хофнър – 104-годишна жена от Чикаго, която наскоро
Коментари Харесай

Почина 104-годишната жена, която скочи с парашут и постави световен рекорд

Почина Дороти Хофнър – 104-годишна жена от Чикаго, която неотдавна скочи с парашут и може да сложи връх за най-възрастния човек, осъществил сходен скок, съобщи Българска телеграфна агенция.

Близкият ѝ другар Джо Конант, сподели, че тя е била открита мъртва в понеделник сутринта от личния състав на център за възрастни хора в Чикаго. Той добави, че дамата евентуално е умряла в съня си още в неделя вечерта.

Конант сподели, че се е срещнал с Хофнър преди няколко години, до момента в който е работел като болногледач в центъра. Дамата имала невероятна сила и изострен разум.

„ Тя беше неуморна “, сподели Джо Конант. „ Не беше човек, който би подремвал следобяд или пропусна събитие, вечеря или нещо друго. Тя постоянно беше там с цялото си наличие. “

На 1 октомври Дороти Хофнър направи скок с парашут благодарение на инструктор, поради който може да влезе в Книгата на върховете на Гинес като най-възрастен парашутист в света. Тя скочи от аероплан от 4100 метра в щата Илинойс.

„ Възрастта е просто число “, сподели 104-годишната жена пред аплодиращата навалица моменти след кацането си. За първи път скача от аероплан, когато е била на съвсем 100-годишна възраст.

Конант сподели, че се приготвя документите, с която ще може да подсигурява, че Световните върхове на Гинес признаят Хофнър посмъртно като най-възрастния парашутист в света, само че се чака това да отнеме известно време. Настоящият връх е подложен през май 2022 година от 103-годишната Линеа Ингегард Ларсон от Швеция.

Конант посочи, че Хофнър не е скочила с парашут с единствената цел да усъвършенства връх. Според него тя толкоз доста се е насладила на първия си скок, че просто е желала да го направи още веднъж.

Дороти Хофнър е работила като телефонен оператор в продължение на повече от четири десетилетия, след което се е пенсионирала преди към 43 години. Тя не се е омъжвала и не е имала близки членове на фамилията.

Възпоменателна работа за Хофнер ще се състои при започване на ноември. „ Тя беше безценен другар, който беше ентусиазъм “, добави Конант.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР