Почина дългогодишният и уважаван старши учител в Езикова гимназия Акад.

...
Почина дългогодишният и уважаван старши учител в Езикова гимназия Акад.
Коментари Харесай

Отиде си уважаван учител от Благоевград

Почина дългогодишният и почитан старши преподавател в Езикова гимназия " Акад. Людмил Стоянов " в Благоевград Красимира Топузова.

Преди дни тя се е заразила с, предава. В понеделник почувствала болки в гърлото и си взела три дни болнични, само че положението й не било тежко и си останала у дома. След това си удължила болничния до петък. Тогава обаче излязъл позитивен пробата й за ковид. Следобед внезапно се влошила и постъпила в болница. Само 24 часа по-късно умряла.
 Още един преподавател загуби борбата с ковид Още един преподавател загуби борбата с ковид
Четвърти смъртен случай на преподавател, инфектиран с ковид. 49-годишна преподавателка по британски език в Севлиево е изгубила борбата с...

Днес е трябвало да пътува за Финландия на обмяна на опит по стратегия " Еразъм ", споделиха нейни сътрудници. Заради това пътешестване при започване на септември си е направила еднодозова ваксина. Преди години учителката е преборила онкологично заболяване и не е имала проблеми с него.

" С огорчение се разделяме с Красимира Топузова - учител по британски език, един от първите учители на ЕГ „ Акад. Людмил Стоянов “. Ще я запомним с професионализма си ", написаха нейни сътрудници във фейсбук страницата на гимназията. След 8 месеца госпожа Топузова е трябвало да се пенсионира. Тя бе последният преподавател, който е преподавал в гимназията още от нейното основаване през 1984 година

60-годишната Красимира Топузова е била помощник на Британския съвет, съавтор на новата стратегия за преподаване на британски език към Министерство на образованието. Специализирала е Британистика в университета “Стредклайд ” в Глазгоу. Автор е на отдалечен курс за образование на преподаватели по британски език за повишение на квалификацията им. Автор е на изявления в сп. “Чуждоезиково образование ” и в Англия. Участва в интернационалните конференции с отчети в Англия, Португалия, Хърватия и България. Има премия “Свети Климент Охридски ” за заслуги в образованието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР