Почина дългогодишният директор на Природонаучния музей в Пловдив старши научен

...
Почина дългогодишният директор на Природонаучния музей в Пловдив старши научен
Коментари Харесай

Тъжна вест! Почина бивш директор на Природонаучния музей в П...

Почина дългогодишният шеф на Природонаучния музей в Пловдив старши теоретичен помощник доктор Илко Димитров Басамаков. Тъжната новина оповестиха от управлението на музея.

Д-р Басамаков е хидробиолог по обучение, приключил Софийския университет. Поел е поста шеф на музея на 1 септември 1963 година, едвам 25-годишен. През годините на служба шеф построява девет експозиции с шест хиляди от общо над 45-те хиляди експоната. Със своя труд и старания съумява да трансформира музея във втория по величина природонаучен музей в страната и единственият в Европа, който разполага и с аквариум.

След 47 години отдадена работа като шеф на Природонаучния музей Илко Басамаков се пенсионира на 5 октомври 2010 година с тържествена гала в заседателната зала на Общината и получава почетния плакет на град Пловдив от кмета на града Славчо Атанасов.

" С кончината на старши теоретичен помощник доктор Илко Басамаков Регионален природонаучен музей губи своя максимален труженик и другар. Поклон пред светлата му памет! ", написаха от управлението на Природонаучния музей в града под тепетата.

Опелото ще се състои на следващия ден от 12:00 часа в Траурен парк „ Север “ на Рогошко шосе.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР