Почина дългогодишният директор на ОП Зоологическа градина-София - д-р Иван

...
Почина дългогодишният директор на ОП Зоологическа градина-София - д-р Иван
Коментари Харесай

Внезапно почина бившият директор на столичния зоопарк д-р Иван Иванов

Почина дългогодишният шеф на Оперативна програма " Зоологическа градина-София " - доктор Иван Иванов. Потомственият ветеринар е умрял ненадейно на 2 декември на 69-годишна възраст. Сръбната новина оповестиха от столичния зоопарк.

Д-р Иван Иванов ръководеше зоологическата градина от 1995 година до 2014 година По негова самодейност тя стана кандидат-член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА). Основани бяха дарителската стратегия на зоопарка и Екологичния научно-образователен център.

" Той беше шеф на зоопарка в най-трудните за нашата страна времена на прехода, само че отдаде познания и старания за поддържането му и опазването на животните. Д-р Иванов имаше сериозен принос за обогатяването и развиването на сбирката от животни на зоопарка. Той способства и за основаването на архива на зоопарка.

Д-р Иван Иванов беше Член на УС на " Фондация за отбрана на животните " и първият частно практикуващ ветеринарен доктор в София.

Беше човек с всестранни ползи, разпален по историята и колекционер, прочут нумизмат и филателист. Поклон пред паметта му! ", се споделя още в известието на столичния зоопарк.

Dir.bg изрича своите съболезнования на фамилиите, сътрудниците и околните на доктор Иван Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР