Почина д-р Радислав Наков. От няколко години той страдаше от

...
Почина д-р Радислав Наков. От няколко години той страдаше от
Коментари Харесай

На 32 години почина доктор Радислав Наков

Почина доктор Радислав Наков. От няколко години той страдаше от клетъчен лимфом. Той бе експерт гастроентеролог в София, специалист в региона на синдрома на раздразненото черво, функционалната диспепсия, възпалителните чревни болести (болест на Крон и улцерозен колит), чревната амилоидоза и чревната микробиота, предава Нова тв.

Тази година доктор Наков бе отличен с почетния знак на президента за достиженията си в региона на медицината. Само преди седмици управителен от него екип, създал български план за гайдлайн, завоюва грант на UEG - United European Gastroenterology.

През 2019 година доктор Наков описа във Фейсбук, че му е отказано да стане помощник в Медицинския университет в София.

„ Как не станах помощник, тъй като онкоболен няма място в Катедрата по гастроентерология на МУ-София. Казвам се Радислав Венциславов Наков на 30 години. Без лекар. В момента съм от другата страна. Пациент. Онкоболен. Доскоро това беше просто диагноза, друга непозната орис. Сега е моята”, написа той.

„ Той не се помири с обстоятелството, че бе лишен от обективен конкурс за асистентското място в катедрата по „ Гастроентерология” в Медицинския университет в София, само че съумя да завоюва своята морална борба в съда”, пишат от medicalnews.bg (платформа от лекари за лекари, която лекар Наков основава и развива).

Редица лекари изрекоха съболезнования:

„ Почивай в мир, Радислав Наков! Все ми се искаше да допускам, че ти ще победиш!”, написа проф. Костадин Ангелов във Фейсбук.

„ Сбогом, Ради! Беше чест за мен да работим дружно, беше ентусиазъм и наслада. Остави следи в европейската медицина. Нямам думи, с които да изразя скръбта си. Оставаш вечно в сърцата на всички нас. Светъл небесен полет!”, написа Ивайло Търнев.

От Българския лекарски съюз също изрече своите съболезнования: „ Д-р Наков беше ослепителен образец за млад експерт с голямо предпочитание за професионално израстване, образец за поредно следван път, образец по тази причина по какъв начин един младеж би трябвало да проправя своя път, без значение от компликациите, пред които го изправя живота. Голямото семейство на българските лекари изгуби прекомерно рано един прелестен млад доктор с огромно бъдеще в медицината и науката, изгуби добър приятел”, декларират от съсловната организация.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР