Почина актьорът от Театър Българска армия Иван Налбантов.Вижте какво каза

...
Почина актьорът от Театър Българска армия Иван Налбантов.Вижте какво каза
Коментари Харесай

Почина актьорът Иван Налбантов

Почина артистът от Театър " Българска войска " Иван Налбантов.

Вижте какво сподели огромният актъор, който беше

Роден е на 5 август 1940 година. Завършва приблизително обучение в Карлово и ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “ в класа на проф. доктор Кръстьо Мирски.

Още като дребен демонстрира своя гений, обича да рецитира. По-късно взе участие в разнообразни самодейни колективи, където демонстрира своя сценичен гений.

След довеждане докрай на междинното обучение е признат за студент по българска лингвистика в Софийския държавен университет и по актьорско майсторство във ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “.

Иван Налбантов има над 100 функции в театъра, малкия екран и киното. Удостоен е с почетното звание „ Заслужил актьор “. Носител е на доста български и задгранични награди, измежду които „ Золотая муза “, Награда на Министерството на просветата на Унгария, Международна премия на името на Ахмад Ал-Ахмади и други. Лауреат е на национални състезания за художествено слово. Обявен е за най-хубавия рецитатор измежду актьорите в България.

В свободното време написа лирика и прозаичност. Преподавател е по „ Сценична тирада “ в НАТФИЗ. Доцент. Води клас по актьорско майсторство в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ в Пловдив. Негов помощник е артистът Стефан Попов от Пловдивския спектакъл.

Член е на Съюза на българските писатели.

През април 2019 година е разгласен за притежател на премията за изцяло творчество на годишните награди „ Аскеер “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР