Почетно консулство на Република Сърбия беше официално открито в петък

...
Почетно консулство на Република Сърбия беше официално открито в петък
Коментари Харесай

Областният управител на Враца Георги Митов присъства на откриването на консулство на Сърбия в Благоевград /снимки/

Почетно консулство на Република Сърбия беше публично намерено в петък в Благоевград. Тържественото разкриване пред зала “22 септември ” стартира с химна на двете страни, в осъществяване на трио „ Сопрано “. Събитието почете и регионалният шеф на Враца Георги Митов, неговите сътрудници от София област, Перник, Видин, Кюстендил, Плевен, както и зам. регионалният шеф на Благоевград Слави Христов.
Георги Митов поздрави почетния консул Митко Солаков, пожелавайки му триумф и ползотворна работа за положителните взаимоотношения сред двата прилежащи народа.
На церемонията по откриването участва сръбският дипломат у нас Н. прочие доцент доктор Желко Йович, който бе посрещнат от кмета на община Благоевград Илко Стоянов. Българската православна черква, представители на разнообразни институции и десетки жители почетоха още събитието.
Това е второто почетно консулство на Република Сърбия у нас, като първото се намира в Пловдив. Митко Солаков ще бъде почетен консул в Благоевград. Той изрази задоволството си от обстоятелството, че ще има опция да работи в името на добросъседските връзки сред двете страни. Приоритет ще бъде развиването на туризма.
Събитието продължи с осъществяване на Ансамбъл „ Пирин “ и водосвет на офиса на консулството, което се намира на пл. „ Георги Измирлиев “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР