Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира пред Тема спорт

...
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира пред Тема спорт
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Футболистите на ЦСКА трябва да си наместят главите и глезените и да бият Левски

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев разяснява пред " Тема спорт " в типичния си жанр идното дерби против Левски. Сблъсъкът е в неделя от 17:45 часа на Националния стадион " Васил Левски ".

Г-н Пенев, какви са упованията ви за развоя на безконечното дерби? Като че ли Левски влиза с едни гърди напред, поради разликата в точките?

- Дайте да не се бъркаме - точки са, не са гърди. И двата тима към този момент много години се клатушкат и не са ставали първенци. Въпреки това интерес към дербито не липсва. Играчите доста добре знаят, че са задължени да завоюват този мач. Пък и по договорите си имат точки, които, в случай че са ги не запомнили, би трябвало да ги прегледат отново и да си ги извършват. Всеки футболист в ЦСКА и Левски би трябвало да прави по този начин, че тимът му да е на плюс. А в последните години са все на минус. Не можем да превключим на предна скорост и да си заемем нормалните позиции. Особено при ЦСКА успеха в този момент е наложителна. Ние грешките към този момент си ги направихме - равенствата с Дунав и Етър, загубата от Черно море... Задължението за победа не е в експертите, не е в почетните президенти, не е в Чичко-Паричко, а в тези на терена, които би трябвало да си наместят главите и глезените и да завоюват. В дербито играеш за името на клуба, за себе си и за публиката, тъй че отговорността е тройна. Мисля, че и на двата тима няма да им липсва предпочитание.

Смятате ли, че Левски има преимущество като въодушевление, поради че в последния кръг ЦСКА стъпи изкривено при гостуването си на Дунав, а " сините " победиха Локомотив (Пловдив)?

- Официално по точки Левски има преимущество, само че като качество на играта - не е доста несъмнено. Двата тима не са се срещали от няколко месеца, а от последното дерби много неща се трансформираха. И двата състава са актуализирани.

Каква прогноза ще дадете за дербито?

- Едва ли ще забележим дъжд от голове. Ще е забавно. Може да има и изненади по съставите. Не е казано, че всички титуляри са абонирани за мястото си. На нас този мач ни е извънредно нужен, тъй като сме на четири точки от първото място. Може да сме в ранен стадий от сезона, само че това не е малко закъснение. Дербито се помни дълго. Ще даде прекрасен подтик за спечелилия, в случай че има подобен. Пък даже и ядосаните почитатели ще се ухилен на един триумф. В последно време в дербитата виждаме малко голове и не мисля, че в този момент ще е по-различно. Един рикошет може да реши мачовете.

А кой състезател е кадърен да реши дуела?

- Евандро се изявява напоследък добре, само че пък евентуално ще има персонално покритие. В Левски сигурно са му обърнали внимание и надали ще го оставят да прави каквото си желае. От друга страна, би трябвало да имаш и дубльори, не можеш да разчиташ единствено на един играч. От Левски Костов несъмнено няма да играе, само че ще изкарат различен нападател. Ще забележим какво ще стане. Стига да играеш тъкмо и дисциплинирано, ще имаш преимущество. А положителните футболисти имат вътрешно чувство какво да вършат в тези мачове. Желая цялостен триумф на ЦСКА. Нека да са единни на терена и най-малко малко да ни върнат към хубавите времена на Любо, на Ицо u другите огромни. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР