Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира част от актива

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира част от актива
Коментари Харесай

Доган събира доверениците си в Росенец в отсъствието на Пеевски

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган събира част от актива на Движение за права и свободи в резиденцията си в " Росенец ", оповестява bTV.

На срещата са поканени 17-те депутати на Движението, които поддържаха волята на Доган и гласоподаваха " срещу " проектокабинета, формиран с първия мандат на ГЕРБ.

Според първичната информация единият от двамата ръководители на Движение за права и свободи - Делян Пеевски, не е измежду поканените, както и останалите депутати, които гласоподаваха в поддръжка на кабинета " Желязков ".

От седмици сред Доган и Пеевски има раздор, който се разрастна в сряда, когато групата на Движение за права и свободи в Народното събрание се разцепи при гласуването на държавното управление, препоръчано от ГЕРБ - 1/3 от групата гласоподава срещу разпоредби на Пеевски и показва преданост към Доган.

Преди дни изгоненият от групата народен представител Рамадан Аталай разгласи, че Доган е изискал Движение за права и свободи да не поддържа кабинета на Росен Желязков. Докато Пеевски е желал народните представители да гласоподават " за ".

Междувременно депутати и локални структури започнаха да изразявят поддръжката си към почетния ръководител и показват, че сега в партията " се прави операция и дезинформация посредством шаблонни заявления, съдържащи несъстоятелни внушения ”.

С обява във Фейсбук младежката организация на Движение за права и свободи също изрази поддръжка за Доган и сподели, че застава " изрично " зад него. Тя приканва за " разсъдък, единодушие и единение " в партията.

" В последните дни ставаме очевидци на чертаене на разграничителни линии, вместо апели за единение и заедност. Това са тревожни събития за Движението за права и свободи. През всичките тези години се научихме, че всички ние би трябвало да надмогнем себе си и да загърбим персоналното в полза на общото. Днес общото е заложено на карта ", написа в известието им.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР