Почетната дива на Пловдив днес празнува рожден ден. Сензационното сопрано СОНЯ

...
Почетната дива на Пловдив днес празнува рожден ден.
Сензационното сопрано СОНЯ
Коментари Харесай

Почетната дива на Пловдив празнува рожден ден

Почетната дива на Пловдив през днешния ден чества рожден ден.

Сензационното сопрано СОНЯ ЙОНЧЕВА е приета за една от най-аплодираните и вълнуващи изпълнителки на своята генерация. Тя се утвърждава на най-големите международни оперни подиуми, измежду които „ Метрополитън опера “, „ Роял Опера Хаус “ – Лондон, Миланската канара, Баварската, Берлинската и Виенската държавни опери и Операта на Париж. Незабравимите облици, които пресъздава в емблематични функции, са възторжено признати както от публиката, по този начин и от рецензията.

Обширният репертоар на Соня Йончева включва бисерите от бароковата ера, както и произведения на Моцарт, Верди, Чайковски и Пучини. Възхвалявана за извънредно красивия си глас и необикновено трагичното театрално наличие, Соня е еднообразно безапелационна както на оперната, по този начин и на концертната сцена. Нейните рецитали в Париж, Дрезден, Баден-Баден и Мюнхен минават при голям триумф.

Соня Йончева е и една от 24-те Български посланици на културата за отминаващата година.

Други рожденици са огромната шампионки на българската художествена гимнастика Анелия Раленкова и Митко Трендафилов - някогашен футболист.

" Марица " поздравява всички, родени на най-светлата дата от християнския календар!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР