Побой с камъни и всекидневен тормоз между деца от първи

...
Побой с камъни и всекидневен тормоз между деца от първи
Коментари Харесай

Потулват ли бой с камъни и пръчки между първолаци в столично училище

Побой с камъни и ежедневен тормоз сред деца от първи клас в 112-о учебно заведение в София. Според родители администрацията на образователното заведение се пробва да потули случилото се. След Празник на буквите родителите и малчугани се насочат към близкия парк. Вечерта приключва с побой сред две от децата, а едно от девойките бива удряно с пръчка, оповестява Bulgaria ON AIR.

Христина Ганчева е майката, която твърди, че нейното дете е редовно унизено. Тя показа своята версия за случилото се.

" Случката стартира от началото на образователната година, когато детето ми принудително е накарано да обикаля етажите на учебното заведение от детето, което е нанесло побоите на 28 и 29 март. Имало е дърпане и изтегляне по етажите на учебното заведение ", стартира описа си тя.

Според Христина образувана от няколко девойки " група на готините " е сложила тествания на нейната щерка, с цел да бъде позволена в тази група. Майката е разговаряла с класната, която извикала бащата на проблематичното дете на диалог, само че проблемите траяли. Майката на тормозенето дете взима нещата в свои ръце и се среща с бащата, а той декларира: Моето дете е злобарче и нищо няма да се промени, в случай че не го смачкам от пердах пред всички в двора на учебното заведение.

" Нещата ескалираха до побой с камъни, такова държание следва да бъде осъдено с изключване от учебно заведение ", сподели още Ганчева и посочи, че директорката ѝ отхвърля достъп до запис от видеокамерите за случилото се на 29 март.

Пред 112-о учебно заведение се събраха и родители на други деца от класа, които изрично се разграничиха от обвиняванията на семейство Ганчеви. Един от родителите настоя да се подхожда отговорно към достоверността на обстоятелствата, които се излагат, защото самата Ганчева не е участвала на провокираната от нея родителска среща.

Стигна се до леко напрежение сред двете страни и обвинявания към Христина Ганчева. Някои от родителите отхвърлиха да е имало пердах с камъни сред децата. Едното дете бутна другото и то падна, това беше спорът, прецизираха те.

Психологът Христо Монов дефинира майката на унизеното дете като хиперпротективна.

" Имаме доста ниска просвета на решение на спорове. Родителите дано на първо време да се вгледат в себе си и да видят какво дават като поведенчески образец на децата си ", разяснява той и призна, че се чуди по какъв начин децата не са се избили между тях, гледайки държанието на родителите.

" Ако бях на мястото на шефа, на класния началник, щях да се опитам да повторя тази родителска среща ", означи психологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР