Побелялата коса е знак за старостта, но не е съвсем

...
Побелялата коса е знак за старостта, но не е съвсем
Коментари Харесай

Най-честите причини за побеляване на косата


Побелялата коса е знак за старостта, само че не е напълно по този начин. Обикновено посивването е особено за хората сред 30 и 50-годишна възраст, само че заради стрес, напрежение и други рискови фактори, се следи и в по-ранна възраст.

Колкото и да е противен за мнозина, процесът на побеляване на косата е напълно натурален. Меланинът е пигментът, от който зависи цвета на космите. Колкото повече остаряваме, толкоз повече количеството му в космения фоликул понижава и косата става по-сива. Но

какво се случва, в случай че

имаме бели косми на млади години?

Ето няколко фактора, които могат да повлияят негативно върху цвета на косата:



Сивата коса може да е знак за разнообразни заболявания в организма, за които даже не подозираме. Най-често хора с ендокринни проблеми имат бели косми доста по-рано в съпоставяне със здравите хора. Автоимунни болести, рак, съществени инфекции, също повреждат космените фоликули.

Липса на витамин В12 е една от главните аргументи за белите коси в по-ранна възраст. Ако видим тази смяна, тя би трябвало да ни сигнализира да си създадем проучвания за някакъв недостиг в тялото.

Витамин В12 се намира единствено в животинските артикули като месо, риба, яйца и мляко. Тук проблем може да имат веганите, които не използват месо. Но за тях са измислени питателните добавки, които са доста ефикасни. Ако бъде открит дефицит, лекарите предписват какво количество от витамина би трябвало да се взима.

Тютюнопушенето освен поврежда кожата ни, само че и косата. Никотинът също кара косата да сивее, тъй като поврежда космените фоликули. Това потвърждават няколко независими клинични изследвания в Съединени американски щати.

Стресът също се подрежда в листата на най-големите аргументи за побеляването на косата и появяването на здравословни проблеми.

Резултатите от проучване, извършено от Нюйоркския университет през 2013 година, демонстрират, че рисково високият стрес може да промени стволовите кафези в космените фоликули, което води до бели коси в ранна възраст. Ако всекидневието ни е с напрежение и от време на време много стресиращо, би трябвало да намерим метод да разтоварваме и „ изхвърляме “ отрицателната сила.

Свързани публикации.. Протеин е отговорен за побеляването на косата 0 5 домашни решения при цъфтящи краища на косата 0 Побеляване – където свършват митовете и стартира истината 0

Някои типове медикаменти , употребявани за лекуване на малария или автоимунни болести, съдържат хидроксихлорохин. Това химично вещество може да се отрази отицателно на косата.

Единственият метод е да се консултираме с лекуващия доктор и да намерим метод да не използваме лекарства с тежки съставки, които водят до посивяване на косата.

В интернет има доста разногласия за това дали някои храни могат да причинят бели косми на по-ранен стадий. Някои проучвания по тази тематика сочат, че захарта инхибира функционалността на витамин Е , което е от основно значение за здравословния напредък на косата. Също по този начин се счита, че захарта пречи на тялото всмуква протеини, витамини и минерали – най-важните неща за хубава и здрава коса. Други проучвания демонстрират, че непотребните равнища на пикочната киселина могат да причинят посивяването на косата.

Всъщност сивата коса се е трансформирала в шлагер през последните години. Много модели – най-вече мъже на междинна възраст, са избирани за разнообразни рекламни акции точно поради белите им коси, които ги вършат още по-чаровни за множеството дами.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР