Победителят в изтощителното състезание „Човек срещу кон“ обяви, че не

...
Победителят в изтощителното състезание „Човек срещу кон“ обяви, че не
Коментари Харесай

Едва за трети път мъж победи в състезанието Човек срещу кон

Победителят в изтощителното съревнование „ Човек против кон “ разгласи, че не е спал 29 часа преди старта, откакто дохвърчал от Тенерифе, с цел да грабне успеха.

Планинският маратонец Рики Лайтфут се трансформира в едвам третия човек, който печели надпреварата от началото му през 1980 година

Той споделя пред BBC, че потегля на път рано сутринта в петък, като лети през Манчестър за Уелс, където се организира надпреварата.

След като пресича финалната линия, високият 1.93 метра Лайтфут няма визия дали е спечелил, защото хората и животните поемат по разнообразни направления към финала.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Ricky Lightfoot (@rickylightfoot)

След като поразпитва, той схваща, че е изпреварил 1 000 други бегачи и 50 коня с време от 2:22:23 часа.

Лайтфут печели 3 500 паунда (4 300 долара), откакто побеждава класиралия се преди всичко измежду конете с над две минути по 36-километровото трасе.

След успеха 37-годишният пожарникар потегля към Мерипорт, Къмбрия, защото би трябвало да бъде на работа в 07:30 часа сутринта в неделя.

За финален път човек побеждава кон в надпреварата през 2007 година, а първият случай е през 2004 година

Наградата за бегача, който успее да надвие най-бързия кон, стартира от 500 паунда (615 долара) и се усилва с 500 паунда във всяка година, в която се организира надпреварата, до момента в който не бъде извоювана. Състезанието “Човек против кон “ беше анулирано в предходните две години поради пандемията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР