Победителят от рали Твърдица през 2012 година Петър Гьошев отново

...
Победителят от рали Твърдица през 2012 година Петър Гьошев отново
Коментари Харесай

Голям рали ас се завръща за рали Твърдица

Победителят от рали Твърдица през 2012 година Петър Гьошев още веднъж ще облече спортния екип за идното съревнование този уикенд. Пилотът ще взе участие в тазгодишното издание на ралито с Peugeot 208 R2 на своя тим, дружно с обичайния си навигатор – Димитър Спасов, написа Top Gear - Bulgaria.

"От дълги години не сме взели участие с кола с предно предаване и за мен несъмнено е предизвикателство. Реших да вземам участие дружно с Митко, с цел да подкрепим ралито и спорта, който е в рецесия. Много скърбя, че не съумях да карам и на рали „ България “ дружно с Димитър Илиев, само че за там нямахме нужния бюджет. Всъщност „ Твърдица “ ще е първото рали, в което ще вземам участие с моя кола. В дейните ми години се състезавах в кола на мениджъра на тима, за който се състезавах - Емил Маринов “, разяснява Гьошев.

Интересното е, че от отдръпването си от спорта огромните имена като Димитър Илиев, Крум Дончев и Петър Гьошев взеха решение да се завърнат случайно в обособени надпревари, само че не и с цялостна стратегия. Миналата година Илиев и Дончев участваха дружно на рали „ България “, а през 2019 Илиев завоюва в надпреварата с навигатор Петър Стойчев.

С присъединяване на Гьошев клас R2 се оформя чудесна конкуренция за рали „ Твърдица “. Освен Гьошев с 208 R2 за пръв път у нас ще взе участие и Даниел Попов дружно с Ангел Башкехайов, които съумяха да наемат колата от Сърбия. Силният сливенски екипаж Дилян Станков и Йордан Йорданов ще вземат участие за повторно с 208 R2, откакто в рали „ Сливен “ дебютираха с колата. Със същата кола е и Никола Мишев с Явор Брънков.

Големият изчезнал в категорията е Григор Григоров, който тази година взе участие с лимитирана стратегия в България, с цел да се концентрира в европейския шампионат.

Фаворити за успеха ще са първенецът на България за 2019 година Мирослав Ангелов с Skoda Fabia R5 и подгласникът му от предходната година Тихомир Стратиев с Ford Fiesta Proto..
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР