Победителят от 2018 Skyscraper Competition, организирано от архитектурното списание eVolo,

...
Победителят от 2018 Skyscraper Competition, организирано от архитектурното списание eVolo,
Коментари Харесай

Сгъваем небостъргач ни пази при бедствия

Победителят от 2018 Skyscraper Competition , проведено от архитектурното списание eVolo, е доста надалеч от лъскавите стъклени здания, които като че ли опират небето над мегаполисите. И несъмнено наподобява нереалистично.

Все отново, всичко още е на равнище концепт Но концепцията несъмнено си коства да бъде показана, макар че едва ли в миналото ще излезе от сферата на архитектурната нереалност.

Skyshelter.zip е план, дело на трима полски архитекти. Сгъваемата кула е лесна за преместване, а концепцията й е да обезпечава заслон на бедстващи хора по време на естествени катаклизми, военни офанзиви и други сходни изключителни обстановки.

 Снимка 353188

Актуалността на тези закани сигурно е оказала въздействие за първото място на плана. Необичайната постройка не се нуждае от строителни действия, с цел да добие приключен тип. Тя може да се употребява неведнъж и прилича голямо оригами или хармоника.

Пренасянето на структурата в прегънат тип и нейното разгръщане става с помощта на хеликоптери . Това е преимущество, тъй като в бедствени зони постоянно има неспособност за сухоземен превоз.

Във вътрешността има голям хелиев балон , който подкрепяне придобиването на цялостните размери. В взаимозависимост от количеството газ, което се изпуска, се управлява височината на небостъргача.

 Снимка 353190

Не са нужни постоянни основи. След тази операция разгъваемата постройка предлага обширна закрита повърхност, която може да подслони хиляди. Конструкцията е от стоманени жици, плат и 3D отпечатани плочи.

А под нея бързо могат да се образуват звена за незабавна помощ и спешни центрове. Налични са и отвесни ферми , които да обезпечат издръжка на бестващите. Сградата има и системи за произвеждане на сила, както и за филтриране на дъждовна вода.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР