Победителят на местни избори в щата Вирджиния бе обявен чрез

...
Победителят на местни избори в щата Вирджиния бе обявен чрез
Коментари Харесай

Куриоз! Победителят на местни избори в американския щат Вирджиния бе обявен чрез теглене на жребий

Победителят на локални избори в щата Вирджиния бе разгласен посредством изтегляне на чоп, предадоха международните организации. На 7 ноември във Вирджиния се създадоха избори за Камара на делегатите (долната камара на Общото заседание или Конгреса на Вирджиния).

Гласуването в 94-и изборен окръг не излъчи победител, тъй като републиканският претендент Дейвид Янси и съперничката му, демократката Шели Саймъндс, получиха по 11 608 гласа. Вчера локалната изборна комисия пристъпи към изтегляне на чоп, с цел да дефинира финалиста.

Тегленето на жребия в Ричмънд беше предавано онлайн от телевизионните камери. Имената на двамата претенденти бяха отпечатани на листчета и пъхнати в черни кутийки от фотографски ленти. Кутийките бяха сложени в огромна керамична купа. После ръководителят на изборната комисия изтегли една от двете кутийки, в която се оказа името на републиканския претендент. За първи път от 1971 година локални избори се вземат решение по този метод в щата Вирджиния.

Вотът имаше решаващо значение, тъй като разреши на Републиканската партия да резервира болшинство - въпреки и нежно - от 51 на 49 в Камарата на делегатите. На изборите на 7 ноември демократите съумяха да " откраднат " от републиканското болшинство 15 от общо 100-те места във Вирджиния. Тогава този избор бе пояснен като отменяне на партията на президента Доналд Тръмп, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР