Победителите в тазгодишното издание на надпреварата Dron Cup Varna FAI

...
Победителите в тазгодишното издание на надпреварата Dron Cup Varna FAI
Коментари Харесай

Корейска доминация на дрон състезанието във Варна


Победителите в тазгодишното издание на конкуренцията Dron Cup Varna FAI 2024
(снимка: Дрон клуб Варна)

Състезатели от Южна Корея завоюваха безапелационно трите първи места на най-голямото дрон съревнование, провеждано в миналото в България – Dron Cup Varna FAI 2024, което се състоя на 20 и 21 юли в квартал Аспарухово и притегли интереса на десетки фенове на дроновете.

Победителите от азиатската страна демонстрираха огромно предимство в уменията си и справедливо взеха призовите три места. Четвърти се класира играч от Франция, а при дамите с премия за най-хубаво показване беше отличена Наталия Астакова от Сърбия.

В конкуренцията се включиха 54 от най-хубавите състезатели от девет страни – България, Румъния, Сърбия, Латвия, Полша, Франция, Белгия, Китай, както и Южна Корея. Главен арбитър на събитието беше Сотир Лазарков, който е основен интернационален арбитър.

Организатори на спортната демонстрация са Дрон клуб Варна и Българска федерация по авиомоделизъм, взаимно с локални организации и Асоциация Обединено Дрон Общество в границите на плана Drone ARENA.

Състезателите от Южна Корея демонстрираха огромно предимство в уменията си
(снимка: Дрон клуб Варна)

„ След края на конкуренцията мога да заявя, че тя се трансформира в същинска атракция в морската ни столица, а надпреварите с дронове като цяло провокират все по-голям интерес измежду хората в България ”, показа Иван Неделчев от Дрон клуб Варна.

По неговите думи, най-атрактивни и за участници, и за фенове са били нощните кръгове, защото при тях пистата и самите дронове са осветени от голям брой неонови светлини.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР