Победител е отборът Goldsmith+ от Будапеща, съставен от студенти от

...
Победител е отборът Goldsmith+ от Будапеща, съставен от студенти от
Коментари Харесай

Приложение за компенсиране на въглеродните емисии спечели състезанието на Wizz Air

Победител е тимът Goldsmith+ от Будапеща, формиран от студенти от Университета " Корвинус " в Будапеща и Централноевропейския университет в Унгария

Решение за самостоятелно компенсиране на въглеродния отпечатък при пътешестване със аероплан завоюва в студентското съревнование на нискотарифната самолетна компания Wizz Air. В третото издание на Wizz Youth Challenge можеха да вземат участие студенти от страните, част от мрежата на превозвача, които да показват план по заложен от компанията проблем. Общо 220 тима от 44 страни трябваше да разработят зелени решения, които да бъдат интегрирани в тактиката за резистентност на Wizz Air.

До полуфинала на конкуренцията стигнаха общо 24 тима от Унгария, Полша, Сърбия, Холандия, Швеция, Австрия, Швейцария, Англия, Дания и Латвия. Те имаха опция да показват плановете си пред мениджъри на Wizz Air, измежду които беше и заместител изпълнителният шеф на компанията Стивън Джоунс.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Журито позволи до огромния край четири екипа, а за победител всред тях избра тима Goldsmith+ от Будапеща, формиран от студенти от Университета " Корвинус " в Будапеща и Централноевропейския университет в Унгария. Отборът показа решение, което разрешава на пасажерите на самолетната компания да компенсират своя самостоятелен въглероден отпечатък при пътешестване посредством съществуваща платформа за резервации на Wizz Air по разнообразни екологични способи. Проектът се развива и в посока учредяване на екологична фондация и тактика за създаване на ангажирана и екологосъобразна пътническа общественост с името " Зелените посланици ". Екипът завоюва и огромната премия на авиопревозвача, а точно безкрайно пътешестване за една година. Отборите, класирани на второ и трето място, получиха гратис в двете посоки пътешестване до определена от тях дестинация на Wizz Air.

" Журито и чиновниците ни оказаха мощна поддръжка и съпоставено с други надпревари, включващи решение на действителни проблеми, това, което се открояваше, беше задълбочената противоположна връзка, която получихме след всеки един кръг от състезанието ", разясниха за медиите спечелилите Goldsmith+.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР