Победа за ГЕРБ на третите предсрочни парламентарни избори. Това показват

...
Победа за ГЕРБ на третите предсрочни парламентарни избори. Това показват
Коментари Харесай

Политолог: Експертно правителство е дъвка за наивници

Победа за ГЕРБ на третите предварителни парламентарни избори. Това демонстрират резултатите от протоколите на ЦИК, обработени на над 99%. " Продължаваме промяната " остава втора политическа мощ.

Трудно може да се приказва за изненади при изборните резултати. Донякъде изненадваща е разликата сред първата и втората политическа мощ. Изненада е и ниската изборна интензивност, която продължава да е проблем за българската народна власт. Тя дава съображение на обществото да твърди, че партиите влизат в каквото и да е ръководство с доста ниска легитимност. Това съобщи политологът Георги Киряков пред. 

Политологът проф. Росен Стоянов е на мнение, че в случай че бъде проследен абсолютният брой гласуващи и абсолютният брой гласуващи за съответна партия, насладата и щастието би трябвало да минат на назад във времето.  

" Българите отхвърлиха да припознаят политическия артикул, който беше комплициран на тезгяха. Предизборната акция беше безредна и бледа, никога съвременна. Видяхме некадърно говорене от страна на политическите претенденти и краен популизъм. Оценявам го като разумен отлив, а не толкоз като незаинтересованост и отмалялост ", разяснява той.

Киряков акцентира, че резултатът на Българска социалистическа партия е разследване от дълготрайната политика, водена от водача на партията Корнелия Нинова - капсулиране към опцията за смяна. По думите му сходен вакуум е следен при Съюз на демократичните сили. Проф. Стоянов разясни, че изненадващият резултат на партия " Възраждане " не се дължи на углавен избор, защото електоратът им не е толкоз обединен. 

" Експертният кабинет ще бъде напълно подвластен от болшинството в Народното събрание. Той е дъвка за наивници и не може да вземе решение без политическо решение от партиите в болшинството ", безапелационен бе Киряков. Другият събеседник поддържа изказванията му. " Няма Министерски съвет, който не е политически. Предстои ни сформиране на държавно управление. Заявката е, че първата политическа мощ ще предложи състав и конструкция. Със сигурност ще имаме сформиране на държавно управление от президента Радев ", акцентира проф. Стоянов. Той счита, че някои от играчите, които разполагат с задоволително мандати за съставяне на болшинство, не биха се коалирали с ГЕРБ. Двамата политолози не са оптимисти във връзка с опцията за сформиране на устойчиво държавно управление на болшинството. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР