Победа на Украйна във войната с Русия би довела до

...
Победа на Украйна във войната с Русия би довела до
Коментари Харесай

Сорос: Победа на Украйна ще доведе до разпадане на Руската империя

Победа на Украйна във войната с Русия би довела до разпадането на Руската империя. Това предвеща милиардерът Джордж Сорос през вчерашния ден при откриването на Мюнхенската конференция по сигурността.

В речта си роденият в Унгария вложител добави, че Съединени американски щати ще поддържат Киев, само че Джо Байдън е предизвестил украинския водач Володимир Зеленски, че има граници в това, което е податлив да направи.

Сорос не разкри източника на информацията за думите на американския президент. " Трета международна война би трябвало да бъде избегната непременно и поддръжката на Европа за Украйна би трябвало да бъде непокътната ", счита милиардерът.

Според него съветската войска е зле ръководена, неприятно оборудвана и деморализирана, поради което Владимир Путин се е обърнал към наемническата група " Вагнер ", която да възпре украинските сили. " Този ход проработи. С помощта на пандизчии " Вагнер " стартира да печели територия.

Украйна се изправи пред стратегически избор: да затъне при задържането на " Вагнер " или да разреши на Русия пропагандна победа и да резервира лимитираните си запаси за контраофанзива ", означи Сорос.

" Страните от някогашния Съветски съюз нямат самообладание да видят руснаците победени в Украйна, тъй като желаят да утвърдят своята самостоятелност. Това значи, че украинска победа ще докара до раздробяване на Руската империя. Русия към този момент няма да съставлява опасност за Европа и света

Това би било огромна смяна към по-добро. Би донесло голямо облекчение на отворените общества и би основало големи проблеми на затворените ", уверен е Сорос.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР