Победа на бойното поле за украинците никак не се очертава“:

...
Победа на бойното поле за украинците никак не се очертава“:
Коментари Харесай

Орбан каза, че Украйна няма как да победи Русия на бойното поле без прякото участие на НАТО

„ Победа на бойното поле за украинците по никакъв начин не се обрисува “: Премиерът на Унгария смъкна сътрудниците си от НАТО от небето на земята

В началото на май унгарският министър председател Виктор Орбан смая западните си сътрудници, заявявайки, че „ обстановка, в която Русия би се примирила с провалянето си, е допустима единствено в приказките “. Но отново не го схванаха. Напротив, по-късно имаше доста твърди апели от западни водачи за нуждата от „ победа над Русия “.

От историята знаем, че има хора, които са „ родени да сбъдват приказките “. Но и това по какъв начин свършват сходни приказки, ние също помним, още не е прорастнала тревата на забравата върху безкрайните бойни полета на Европа.

Орбан още веднъж се опита да върне към действителността сътрудниците си, които не престават да бълнуват очарователните приказки за " успеха " над Русия,. В изявление за Bloomberg унгарският министър председател сподели: „ Моята позиция е следната: въз основа на действителната обстановка, от числата, от положението на нещата - и, апропо, от обстоятелството, че НАТО не е подготвена да изпрати своите войски – става напълно явно, че победа на бойното поле за бедните украинци, по никакъв метод не се обрисува. " И добави, че вместо ескалация на бойното поле, би трябвало да се търси пътят към мира и договарянията.

Уви, надали ще го чуят и в този момент: западната пропагандна, идеологическа и политическа свита разиграва превъзходството си прекомерно въодушевено и очевидно не е подготвена да признае, че „ царят е гол “.

На неотдавнашната конференция по сигурността в Талин стотици „ изтъкнати политици, анализатори, водачи, военни и учени от целия свят “ обсъдихаситуацията в Украйна, написа Джоузеф Сиракюз в своята колонка на Sky News. И ето печалния извод, който прави: „ Участниците в конференцията бяха закоравели антируски настроени персони (...). Тези деятели не демонстрираха и минимално предпочитание и блян към преустановяване на огъня.

„ Надявах се, признава създателят, - че на конференцията в Талин ще има някаква среща, отдадена на постигането на мир и разискване на това какъв би трябвало да бъде този мир... В Талин обаче нямаше дипломация. Конференцията се оказа безмилостно антируска. Европейците считат, че успеха на Украйна е доста значима и неизбежна. Но бъркат.

Заради тази позиция на Европа са пресилените и надалеч не реалистични очаквания на Украйна... Участниците в конференцията единствено наляха масло в огъня, изисквайки и призовавайки за разширение на НАТО в Източна Европа, с включването на Молдова, Грузия и, несъмнено, Украйна. ”

Уви, разпалвайки самите себе си, западните специалисти и политици от ден на ден се отдалечават от действителността. И Бог да да ги мисли тях, стига да не бяха същинските борби в центъра на Европа, в които умират хиляди хора. Авторът на Sky News е наскърбен за ориста на Украйна: „ Когато една страна губи толкоз доста хора заради проблеми, които биха могли да бъдат решени по дипломатически път с групова воля и дипломатическо въображение (те в действителност биха могли да бъдат решени даже преди началото на военните дейности през февруари 23 предходната година), е належащо да се премине спомагателен път.

Засега прагматикът Орбан е самичък измежду политическия хайлайф на Европа. И реалистът Сиракюз беше единственият, който си спомни за дипломацията на конференцията по сигурността, извършена в Естония. Засега не може да се каже, че „ процесът е почнал ”. Идеята за обективен и за Русия завършек на украинската рецесия, на Запад демонстративно се пренебрегва. Напротив, те се напрягат по всевъзможен метод да убедят всички в своята непобедимост, даже и с цената на Третата международна война.

„ Има ли излаз? пита се Джоузеф Сиракюз. - Има опция. Историкът Джеф Робъртс неотдавна означи: „ Военните дейности могат и би трябвало да завършат с мир и съглашение за територия, което ще подсигурява бъдещата сигурност на Русия и ще отбрани света от нуклеарен холокост. “

Политиците не схващат ли това? Освен Орбан, има ли някой различен кадърен да не има вяра в приказките за „ провалянето “ на Русия? Френското външно министерство загатна през вчерашния ден за някакви " гаранции за сигурност " на Украйна, само че едвам след " довеждане докрай на военната интервенция на Руската федерация ". Добре най-малко, че не е „ след успеха на Украйна “. Може би това въпреки всичко е искрица натурализъм?

Така че Ватиканът има вяра, че спорът може да бъде решен единствено посредством реализиране на мир. Китай, Бразилия, Южна Африка се пробват да предадат същата концепция на Запада. Досега без резултат. Все още работи омагьосваща мощ на антируските разказвачи. Може би въпреки всичко ще послушат Орбан?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР