По-заседналият начин на живот по време на пандемията e увеличил

...
По-заседналият начин на живот по време на пандемията e увеличил
Коментари Харесай

Близо 30% от децата в Испания страдат от затлъстяване

По-заседналият метод на живот по време на пандемията e нараснал затлъстяването измежду децата в Испания до 28%.

При по-заможните фамилии то е по-ниско – 19%, до момента в който при семействата с по-ниски приходи доближава до 32.5 на 100, демонстрира отчет на неправителствената организация "Спасете децата ", представен от Българското национално радио.

В отчета се показва още, че 18% от децата от по-бедни фамилии употребяват сладкиши всекидневно, спрямо 10% от децата в по-заможните фамилии.

Неравенства се следят и при спортните действия. 71 на 100 от децата с богати родители спортуват постоянно, до момента в който при тези с ниски приходи този дял е едвам 41 на 100.

Резултатите са от изследване направено през септември предходната година измежду повече от 2000 семейства.

Един от изводите е, че разликата сред семействата с ниски и високи приходи ще се задълбочава поради нарастването на цените на плодовете и зеленчуците и растящата инфлация, която няма да разреши на нуждаещите се да отделят средства за спорт.

Това неизбежно води до повече прекарани пред компютъра или тв приемника часове, което пък е причина в бъдеще 80% от затлъстелите деца да се трансфорат във възрастни хора с наднормени килограми.

Освен това в отчета се споделя, че 28% от децата, живеещи в фамилии с високи приходи, спят повече от 10 часа дневно, както предлага Асоциацията по педиатрия, против единствено 9% от децата от семейства с ниски приходи.

Испания, дружно с Кипър и Италия, води европейската ранглиста на затлъстяването при децата.

В Европейския съюз приблизително едно на всеки осем деца на възраст сред 7 и 8 години страдат от затлъстяване, до момента в който в Испания е едно на пет деца.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР