По-заразният подвариант на омикрон BA.5, който доминира в момента в

...
По-заразният подвариант на омикрон BA.5, който доминира в момента в
Коментари Харесай

МЗ препоръча да се носят маски на закрито и в транспорта

По-заразният подвариант на омикрон BA.5, който господства сега в Европа, към този момент е в България. Министерството на здравеопазването разгласи, че у нас са открити 7 проби от него - 6 в София и една в Кюстендил.
Поради внезапното повишение на заболяемостта в последните дни министерството предложи хората още веднъж да стартират да съблюдават главните ограничения за предотвратяване от заразяване. Това към момента са рекомендации, а не наложителни условия. Силно целесъобразно е носенето на защитни маски за лице на закрито и на местата със скупчване на доста хора - публичен превоз, търговски центрове, магазини, базари, гари, автобусни спирки и така нататък От Министерство на здравеопазването препочват още да се съблюдава отдалеченост на публични места и да се заобикалят местата, на които се струпват доста хора по едно и също време.
В България към този момент е позволено и слагането на втори бустер иРНК ваксина при лица над 18 година, чийто приключен имунизационен курс е с двудозова ваксина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР