По закон таванът на пенсиите пада от 1 януари 2019

...
По закон таванът на пенсиите пада от 1 януари 2019
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Трябват 155 млн. лева за да отпадне таванът на пенсиите

По закон таванът на пенсиите пада от 1 януари 2019 година, а за отпуснатите през 2018 година пенсии се планува преизчисляване по ново съответствие - 40% от оптималния застрахователен приход или 1040 лева Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов.
,,Има импортирана петиция до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, в която са събрани подписи с искане за отпадане на тавана за всички пенсии с стеснен размер. Те са към 65 000, по информация на Национален осигурителен институт. За да се случи това, са нужни спомагателни 155 млн. лв.. Проблемът не е толкоз във финансите, а в това, че хората с такива пенсии се усещат дискриминирани. Има чувство за липса на справедливост``, уточни той.

По думите му до 1997 година не е съществувал указател на обезпечените лица и тъкмо заради това таванът през 2019 година би трябвало да отпадне, тъй като е ясно, че има директна връзка сред обезпечаването и размера на пенсиите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР