По всяко време имаше жени, които предизвикваха възхищението на милиони

...
По всяко време имаше жени, които предизвикваха възхищението на милиони
Коментари Харесай

13 актриси от Златния Холивуд, които са по красиви от съвременните красавици

По всяко време имаше дами, които предизвикваха възхищението на милиони хора. Златната епоха на Холивуд беше изключително богата. Всяка от тях имаше собствен необикновен сексапил. Нестандартни лица, грациозни черти, деликатност и женственост – всичко това към момента печели сърцата ни.

Ние, както и други, обичаме да гледаме същинската хубост. Затова взехме решение да ви напомним за дами, чиито хубост завладя целия свят.

Симоне Синьоре

Френската актриса и американският «Оскар»- необикновена композиция. Симоне Синьоре била е женена два пъти: с втория си брачен партньор Ив Монтан е живяла 35 години до гибелта си.

Жана Моро

Режисьорите не желаеха да я снимат поради „ немодния “ й тип. През 60-те години обаче Жана Моро се трансформира в една от най-търсените актриси, получава доста награди за актьорско си майсторство.

Оливия Мери дьо Хавилланд

Оливия Мери дьо Хавилланд е позната на нас със извоюваната от „ Оскар “ роля на Мелани Уилкс в „ Отнесени от вихъра “. В актьорския свят тя е известна със правосъдния развой, който разреши на актьорите да получи повече независимост във филмовите студия.

Джинджър Роджърс

Джинджър Роджърс, една от най-добре платените актриси през 40-те години, стана популарна снимайки си с Фред Астер „ Джинджър и Фред “, който се трансформира в доста известно дуо. През 1941 година печели Оскар за най-хубава актриса.

Мартин Карол

Тази френска актриса се е появявала допълнително от 50 кино лентата през релативно късия си живот и е била много известна. Най-поразителната ролята й във кино лентата „ Лола Монтес “. За страдание актрисата умря на 46-годишна възраст.

Мишел Мерсие

Вероятно няма човек, който да не е гледал кино лентата „ Анжелика – маркиза на ангелите “. Брижит Бардо и Катрин Деньов се отхвърлиха от основната роля в тази картина. Благодарение на тази роля целият свят видя хубост на Мишел Мерсие.

Джейн Уайман

Тази красива жена беше доста известна и търсена актриса през 30-те и 50-те години на предишния век. Тя получи Оскар за ролята си без думи, играейки глухонеми. Джейн беше първата жена на Роналд Рейгън (много преди да стартира да мисли за политическа си кариера).

Сара Монтиел

Сара Монтиел стартира кариерата си като певица, а не като актриса и е постигнала голям триумф. Красотата и геният на дамата обаче си свършиха работата: на 16-годишна възраст стартира актьорската й кариера. Отначало тя взе участие в родината си, в Испания, само че същинската популярност й пристигна в Холивуд.

Дебора Кер

Британската актриса, известна през 50-те и 60-те години, беше номинирана за Оскар 6 пъти и в никакъв случай не го печелеше. Независимо от това, Дебора получи статуетка от почетната премия на Академията: през 1994 година тя бе наградена „ за достижение на цялостен живот “.

Морийн О’Хара

Тя беше необикновено известна в средата на предишния век, макар че първите й функции бяха несполучливи. Тя обаче беше видяна от прочут артист, който по-късно предлага Морийн за различен филм. В резултат на това й беше препоръчан 7-годишен контракт, а една от първите й функции беше ролята във кино лентата Алфред Хичкок.

Полет Годар

Тази жена е живяла ярко: кариерата й стартира като дете, когато красиво момиченце става модел за Sax Fifth Avenue. На 15-годишна възраст тя става танцьорка, а след първия си брак, който й носи 375 хиляди $, се реалокира в Холивуд и става актриса. Тя беше омъжена за Чарли Чаплин и Ерих Мария Ремарк.

Джийн Тиърни

Веднъж 17-годишно момиче влезе във кино студио, където режисьорът Анатол Литвак беше учуден от нейната хубост и я предложения да стане актриса. През 40-те и 50-те години в действителност тя се трансформира в доста известна холивудска актриса, която е номинирана за Оскар, като най-хубава актриса.

Елза Мартинели

Кариерата на италианската актриса, станала известна през 50-те години, стартира като модел: през 1953 година млад дизайнер вижда, красива млада сервитьорка. По-късно тя беше поканена да се снима във филми и през 1956 година получава премия на 6-ия интернационален кино фестивал в Берлин.

Кого бихте добавили към този лист?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР