По всяка вероятност в Черна гора ще има предсрочни парламентарни

...
По всяка вероятност в Черна гора ще има предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Джуканович: В Черна гора ще има предсрочни избори

По всяка възможност в Черна гора ще има предварителни парламентарни избори. Това предвижда президентът на страната Мило Джуканович, съобщи БГНЕС.

" Ако съдим по резултатите от договарянията сред партиите излиза наяве, че в страната ще има скоро парламентарни избори. Дали болшинството, което бе образувано след изборите от 2020 година ще се опита да образува още един - трети кабинет за две години, или пък ще се договорим, че това е изцяло безпредметно и че е належащо да има колкото е допустимо по-скоро изключителни парламентарни избори, на този стадий не мога да кажа. Но, със сигуност мога да кажа, даже и да се образува ново трето държавно управление, то ще има къс живот ", сподели Джуканович.

Според него Черна гора би трябвало да има устойчиво държавно управление, което ще води страната по пътя на европейското развиване и това би трябвало да стане колкото е допустимо по-скоро.

" Тези две години са изцяло изгубени за страната. Според мен е належащо съществено и политически отговорно държавно управление, което по всичко проличава, че не може да получим от спечелилите партии на 30-ти август 2020г. Поради тази причина аз съм на мнение, че през идващите 2-3 месеца би трябвало да има нови избори...Кабинетът на премиера Дритан Абазович, подписвайки съглашението със Сръбската православна черква, върна Черна гора в предишното ", сподели още Джукнович.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР