По всяка вероятност догодина ще имаме два вида избори -

...
По всяка вероятност догодина ще имаме два вида избори -
Коментари Харесай

И хората на Цветан Цветанов се готвели за местните избори

По всяка възможност следващата година ще имаме два типа избори - локални и предварителни парламентарни. Всичко ще стане ясно с връчването на мандатите. Ние се готвим за локалните избори. Направеният от Народно събрание приоритет, а точно смяната на изборното законодателство, вместо работа по Плана за възобновяване и резистентност и приемането на европейските пари от него, демонстрират ясно това, сподели Цветан Цветанов в обзорното предаване " Това е България " на Радио " Фокус " в коментар какво се разиграва на политическото поле.

Няма работещ разговор, изключително при десните партии, счита Цветанов.

" Те (б.р. десните партии), би трябвало да се схващат, имаше такова съгласие по отношение на поддръжката за Украйна, само че по-късно се видя ползата на партиите на статуквото, които минаха към хартиената бюлетина - задачата е да се управлява локалният избор ", счита той.

" Трябваше да получим 4 милиарда лв., а ще получим единствено 2 милиарда 600. За вторите 1.5 милиарда имахме ангажимент - трябваше да създадем 22 законодателни промени и да въведем 66 ограничения, които да бъдат показани пред европейските ни сътрудници. Ние в този момент действително ги губим, тъй като не оценихме кое е по-важно - да сменим изборните правила, или да се погрижим за жителите и бизнеса ", сподели Цветанов.

Дневният ред на жителите не се извършва. Има политическо отвращение да се поеме отговорност за сформиране на държавно управление, няма и стремежи за разговор, това е тупик. Консултациите при президента също се проточиха, стана ясно от разбора му.

" Малък е разновидността да се направи държавно управление на малцинството. Може би третият мандат е вероятен, само че това ще бъде в услуга на първата политическа мощ, която ще употребява обстановката за своите ползи, с цел да се приготви за идния локален избор ", добави водачът на Политическа партия " Републиканци за България ". Това оповестиха от пресцентъра на „ Републиканци за България “.

Според него последните няколко къси мандата на предходните държавни управления демонстрираха тотално отчаяние за гласоподавателите и доста са тези, които споделят, че с хартиената бюлетина ще се увеличи изборната интензивност. Дебатите обаче не са всъщност, има обидни квалификации, а може да се стигне и до физическа кавга.

" Това е най-ниското равнище на парламентаризма от последните години. Може би част от политиката на систематичните партии е ориентирана към твърдите им ядра, на които разчитат, с цел да имат ефикасност на изборите. Когато всички са маскари, систематичните партии биха спечелили, тъй като техният електорат ще гласоподава за тях ", сподели Цветанов.

По отношение на ролята на Румен Радев в политическите игри, Цветанов сподели: " Президентът играе личната си политическа игра и е на полето на политическите партии, вместо да е равно далечен, с цел да се реализира политически консенсус. За мен значимото е, че страната ни губи всякаква интернационална легитимация. Добавената стойност от многостранните партньорства не може да се случи ".

Ние не можем да разчетем високите условия на Европа и високите обороти, на които тя работи. Евроатлантическата позиция се употребява повече като факсимиле от евроатлантиците. Всеки приказва за български народен интерес, а го употребява за вътрешнополитически игри и агитация, счита още Цветанов.

Много ясно ще би трябвало да се нареждат партиите - ще са от тези, които ясно желаят смяна или ще предпочетат ръководството, а не това което заявиха като смяна на политическия живот, стана ясно от думите на водача на " Републиканци за България ".

" Това което ние взехме като политическо решение, е да се фокусираме върху идните локални избори ", сподели още Цветанов.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР