По всичко личи, че се разгаря нова надпревара – този

...
По всичко личи, че се разгаря нова надпревара – този
Коментари Харесай

Надпреварата за Марс: Китай възнамерява към 2033 година да изпрати човек на Червената планета

По всичко проличава, че се разгаря нова конкуренция – този път за покоряването на . Вече знаем, че американската галактическа организация НАСА има намерение да изпрати на Червената планета своята първа пилотирана задача през 2033 година. Сега Китай разгласи сходна задача и съобщи, че също има намерение да изпрати  човек на Марс, което би трябвало да стане по същото време – 2033 година.

Китайското национално галактическо ръководство разгласи пред медиите своя нов проект за експедиция до Марс, която се състои от три стадия. Първо начало на на Червената планета ще бъдат изпратени роботи, задачата на които е да вземат проби от марсианския грунт и да потърсят евентуални места за построяването на база. След това към Марс ще полетят китайските тайконавти, които ще изградят тази база. И на третия заключителен стадий Китай има намерение да изпрати няколко галактически кораба, които ще останат ситуирани сред Земята и Марс и ще се употребяват за по-мащабно асимилиране на Червената планета. Първата задача с екипаж на борда бе оповестена за 2033 година. Следващите изстрелвания към Марс са планувани за 2035-а, 2037-ма, 2041-ва и 2043-та години.

Ръководителят на китайския проучвателен институт по ракетна техника сподели, че марсианският галактически транспортен съд най-вероятно ще употребява нуклеарен ракетен мотор, което доста ще понижи времето на полет. Той показа още, че Китай изследва вид за потреблението на плана „Стълба в небето“, в границите на който се планува построяването на няколко галактически станции, в които астронавтите ще могат да си почиват по пътя към и от Марс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР