По всичко личи, че 11-годишно момиче от Австрия хвана трипер,

...
По всичко личи, че 11-годишно момиче от Австрия хвана трипер,
Коментари Харесай

11-годишно момиче, изглежда, хвана трипер, след като се изкъпа в горещ извор

По всичко проличава, че 11-годишно момиче от Австрия хвана трипер, откакто се изкъпа в парещ извор. Случаят е разказан в детайли в ново проучване.

Детето отива на обзор с недоволства за парещо възприятие в интимната област и секрет, който не изчезва след потреблението на крем срещу гъбички, продаван без рецепта. Педиатърът ѝ я преглежда, само че на пръв взор не открива нищо притеснително. След като взима проба обаче, излиза наяве, че момичето има Neisseria gonorrhoeae – бактериалния патоген, причиняващ трипер.

Лекарите изследват опцията за полово посягане. След като тестват членовете на фамилията ѝ за трипер, резултатите са негативни. Освен това детето отхвърля да е имало каквито и да било полови контакти. Потенциалният източник на инфекцията се оказва нещо напълно друго – парещ извор.

През август 2020 година фамилията е на почивка на райския о-в Пантелерия, Италия, където се намира и кратерното езеро Огледалото на Венера. След като плува в него, детето взема решение да прекара към час и в един от няколкото естествени горещи плитки басейни в покрайнините му. Както лекарите означават в Journal of Medical Case Reports , тези басейни са извънредно известни измежду туристите. Водата в тях е близка до телесната температура и съдържа минерални и органични частици, които евентуално усилват възможностите за оцеляване на Neisseria gonorrhoeae . Предполага се, че индивидът, който е бил в басейна преди този момент, е бил с трипер и по неприятно стичане на обстоятелствата е заразил момичето, влезнало след него.

Лекарите акцентират, че въпреки и половото посягане постоянно да стои в основата на случаи като този, има и изключения.

„ Властите не са склонни да признаят, че методът на предаване постоянно може да бъде и несексуален и че съществуването на зараза не е изрично доказателство за полово посягане “, пишат те и прибавят, че неправилният разбор на обстановката може постоянно да има пагубни последици за фамилиите. Така да вземем за пример обществените служби могат да вземат детето и да обвинят родителите неправилно в полово малтретиране.

Лекарите на детето ни напомнят за случай на 8-годишно момиче, което хваща трипер от тоалетната седалка. Преди появяването на антибиотиците това инфекциозно заболяване се е хващало и от „ обществени бани, както и от хавлии, парцали за миене, пелени, превръзки, спално долни дрехи, принадлежности и детски ръце. “

Според експертите шансът да се заразим с трипер от парещ басейн е доста по-голям, в сравнение с от тоалетна седалка. Това е по този начин, защото изискванията в басейна са много по-оптимални за бактерията (температурата е близка до телесната, водата е леко киселинна и съдържа органични частици).

Хората би трябвало да знаят, че когато се къпят в постоянно посещавани плитки термални басейни, могат да се изложат освен на патогени като Neisseria gonorrhoeae , само че и на фекални замърсители като Escherichia coli и Pseudomonas sp ., споделят експертите. Според тях до сходни места е нужно да се слагат душове. Посетителите би трябвало да имат достъп и до антибактериални сапуни. „ Табелка би трябвало да предизвестява хората да съблюдават прецизна хигиена, преди да влязат в басейните “, допълват те.

„ Внимание, трипер! “, несъмнено ще свърши същата работа.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР