По време валутната търговия в сряда сутринта щатският долар умерено

...
По време валутната търговия в сряда сутринта щатският долар умерено
Коментари Харесай

Еврото и паундът отново поевтиняват към долара

По време валутната търговия в сряда сутринта щатският $ умерено се ускорява във връзка с еврото и английската лира стерлинг и японската йена.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден прибавя 0,08%, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,1%.

Публикуваните през вчерашния ден статистически данни демонстрираха, че стопанската система на Съединени американски щати остава постоянна и това разрешава на Федералната аварийна система (Фед) да продължи да стяга паричната политика.

Индексът на потребителското доверие в страната през юни се повиши до най-високото си равнище от януари 2022 година, а продажбите на нови жилища през май бяха най-високите от февруари предходната година.

Към 10:34 часа българско време общата европейска валута се разменяше на пазара против 1,0949 $ спрямо курса от 1,0961 $ за едно евро при затварянето на предходната сесия.

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард в даде да се разбере, че регулаторът надали ще успее да приключи цикъла на стягане на паричната политика в близко бъдеще.

" Малко евентуално е в близко бъдеще да можем да заявим с цялостна убеденост, че лихвите са достигнали своя връх ", сподели Лагард по време на конгрес на ЕЦБ в Синтра във вторник.

" Работата ни към момента не е завършила. Ако икономическите прогнози не се трансформират доста, ще продължим да покачваме лихвите през юли ", сподели Лагард в изказване, оповестено на уеб страницата на ЕЦБ.

Стойността на английската лира стерлинг спадна до $1,2732 спрямо курса на замяна от $1,2749 за едни паунд предходния ден.

Цената на американските пари във връзка с японската национална валута в това време възлиза на 144,10 йени за един $ против 144,07 йени за $ при затварянето на пазара във вторник.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР