По време на Втората световна война 13-годишна заминава на фронта,

...
По време на Втората световна война 13-годишна заминава на фронта,
Коментари Харесай

Почина Легендарната Руска Актриса Елина Бистрицкая

По време на Втората международна война 13-годишна отпътува на фронта, приключва медицински курсове и работи като санитар. Завършва лингвистика, а по-късно Киевския сценичен институт. Работи във Вилнюския спектакъл От 1958 година до края на живота си работи в Малий спектакъл. Смятана за една от най-красивите актриси в руското кино.

„ Бях доста слаба и режисьорът изиска от мен да наддам с 15 кг “, споделя тя за ролята на Аксиния.

Все отново от екипа е трябвало да й прибавят закръгленост с корекции в облеклото. Ролята й печели международна популярност. За ролята си получава званието почетна казачка и чин полковник от казашките войски, с право да носи оръжие.

Канят я в Холивуд, само че руските управляващи не й разрешават да замине, макар че функциите й в киното са лимитирани. Красотата може и да пречи, споделя Бистрицкая, която се радва на любовта на публиката и сътрудниците си, написа обаче. Характера, принципността си резервира до дъно – когато нещо не й харесва – става и си потегля.

Приятелите й обаче споделят, че тя в действителност е мек и деликатен човек. През последната година актрисата боледуваше.Тя водеше затворен и уединен метод на живот. Най-близкият й човек е по-малката й сестра София Шегелман, която живее в Израел.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР