По време на въздушна тревога в Украйна тази нощ са

...
По време на въздушна тревога в Украйна тази нощ са
Коментари Харесай

Русия атакува Западна Украйна с крилати ракети от Ту-95МС

По време на въздушна паника в Украйна тази нощ са прозвучали гърмежи в Запорожие, Хмелницки, Лвов и Днипро. Въздушната паника бе оповестена над съвсем цяла Украйна поради пуск на крилати ракети от стратегически бомбардировачи Ту-95МС от региона на Каспийско море.

В 3.07 локално време военните оповестиха, че първите ракети са навлезли във въздушното пространство на Украйна и приканиха да не се пренебрегват предизвестията. Поне две групи крилати ракети са летели към Украйна, които непрестанно са менили направленията си, предизвестиха военните.

Само час по-късно цялата карта на Украйна светна в алено, което продължи до ранни зори. Въздушната паника бе анулирана в 5.55 часа.

Вече в светлата част на деня кметът на Лвов Андрей Садови заяви за попадение на ракета в жилищна кооперация, където е зародил и пожар.

В Луцк, североизточно от Лвов и още веднъж в Западна Украйна, една ракета е попаднала в промишлено дружество. Кметът на града Игор Полищук оповестява, че има потърпевши.

В Днепропетровска област има също попадение - по дружество, където също е избухнал пожар. По предварителни данни един човек е потърпевш.

В Хмелницка област също са паднали ракети. Местните управляващи към този момент не дават информация за жертви и вреди. Очаква се информация и за Запорожието и Днипро, където също са се чули гърмежи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР