По време на валутната търговска сесия в петък сутринта щатският

...
По време на валутната търговска сесия в петък сутринта щатският
Коментари Харесай

Участниците на валутния пазар заеха изчаквателна позиция

По време на валутната комерсиална сесия в петък сутринта щатският $ на практика не демонстрира огромна динамичност по отношение на еврото и лирата стерлинги, като умерено се повишава по отношение на йената след края на съвещанието на Централната банка на Япония.

Индексът ICE, показващ представянето на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), спада с по-малко от 0,1% по време на утринната сесия. По-широкият WSJ Dollar Index се увеличи с по-малко от 0,1%.

Към 10:09 часа българско време двойката евро/долар се търгуваше за $1,0583 против $1,0581 при затварянето на сесията в четвъртък.

Британската лира стерлинг в това време струваше $1,1945 спрямо курса $1,1925 за един паунд в края вчерашната търговия.

Участниците на валутния пазар заеха изчаквателна позиция преди публикуването на статистически данни за пазара на труда и безработицата в Съединени американски щати по-късно в петък. Анализатори, интервюирани от Trading Economics, предвиждат, че той ще покаже, че безработицата ще остане на равнище 3,4%, както и увеличение на броя на работните места в Съединени американски щати стопанска система от 205 хиляди души.

Силните данни за пазара на труда може да се трансфорат във значим мотив за Фед в интерес на повишение на лихвените проценти с 50 базисни пункта на срещата през март. Пазарът като цяло чака тъкмо подобен сюжет, макар че предходната седмица консенсусните прогнози предвиждаха растеж от едвам 25 пункта.

Междувременно пазарният курс на американската валута по отношение на японската се увеличи с 0,12% - до 136,30 йени за един $ при 136,15 йени за $ ден по рано.

Банката на Япония през днешния ден, както се очакваше, не промени главните параметри на паричната политика след съвещанието, което беше последно за Харухико Курода, който управлява банката от 2013 година.

Тази седмица японският парламент утвърди Казуо Уеда за идващия началник, който ще оглави Японската централна банка на 8 април, когато изтича мандатът на Курода. Следващото съвещание ще се организира под негово управление на 27-28 април.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР