По време на валутната търговия във вторник щатският долар умерено

...
По време на валутната търговия във вторник щатският долар умерено
Коментари Харесай

Еврото и паундът плахо поглеждат нагоре

По време на валутната търговия във вторник щатският $ умерено се обезценява по отношение на еврото, йената и английската лира след укрепването на " зелените пари " в хода на предходната сесия, провокирано от изказвания на представители на Системата на Федералния запас.

Тази седмица във фокуса на вниманието на търговците е протоколът от съвещанието на Фед на 1-2 ноември, на което американската централна банка увеличи главния лихвен % със 75 базисни пункта и загатна за опцията от закъснение на темпото на неговото повишаване. Протоколът от срещата ще бъде оповестен в сряда.

Вчера президентите на Банката за федерален запас на Кливланд и Сан Франциско Лорета Местър и Мери Дейли алармираха, че Фед ще забави повишението на лихвените проценти идващия месец, като в същото време подчертаха, че по-нататъшното стягане на политиката остава належащо.

" Мисля, че можем да забавим повишението на лихвите на идната среща, не виждам проблем в това ", сподели Местър в изявление за CNBC. " Не мисля обаче, че сме покрай пауза. "

Дейли на собствен ред означи, че регулаторът би трябвало да е наясно с времевата разлика сред решенията на Фед и тяхното влияние върху действителната стопанска система. В същото време тя повтори, че вижда нужда ставката да се увеличи до най-малко 5%.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), губи 0,18% във вторник, а по-широкият доларов показател WSJ - 0,17%.

Към 10:10 часа българско време общата европейска валута нараства с 0,14% и се търгува на равнище 1,0255 $ за едно евро по отношение на 1,0242 $ за евро при затварянето на предходната сесия.

Стойността на американската валута във връзка с японската спадна до 141,87 йени за един $ спрямо 142,14 йени за $ в края на търговията в понеделник.

Обменният курс на английската лира се увеличи с 0,17% до 1,1840 $ за един паунд спрямо 1,1823 $ за паунд предния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР