По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и паундът продължават да растат

По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският $ поевтинява по отношение на еврото и лирата стерлинг, леко се ускорява във връзка с йената.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), загуби 0,19% през днешния ден сутринта, а по-широкият WSJ Dollar Индекс - 0.07%.

Към 10 часа българско време общата еврпейска валута се повишава по отношение на $ с 0,13% е се търгуваше на равнище $1,0924 за едно евро спрямо $1,0912 за евро при затварянето на предходната сесия.

Британският паунд в същия миг пораства с 0,06% и коства на пазара по $1,2431 по отношение на $1,2424 за лира стерлинг ден по-рано.

Цената на американската валута във връзка с японските пари се увеличи до 133,63 йени за $ от 133,68 йени за $ след резултатите от търговията във вторник.

Търговците през днешния ден чакат публикуването на данни от Министерството на труда на Съединени американски щати за динамичността на потребителските цени в страната през последния месец. Те се смятат основни за решението на Федералната аварийна система за бъдещата посока на паричната политика.

" Всички пазари са ясно фокусирани върху извънредно значимите данни за инфлацията в Съединени американски щати ", сподели Стивън Инес, ръководещ сътрудник на SPI Asset Management, представен от Market Watch. " Търговците се пробват да схванат дали Фед ще се промени след тези данни и какво ще бъдат следствията за стопанската система на Съединени американски щати ".

Експерти, интервюирани от Trading Economics, приблизително чакат инфлацията в Съединени американски щати да се забави до 5,2% на годишна база през март от 6% през февруари.

Вниманието на пазара е ориентирано и към протокола от мартенското съвещание на Фед, който също ще бъде оповестен по-късно през днешния ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР