По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът поскъпва към еврото, спада спрямо пунда

По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският $ ускорява своя обменен курс във връзка с еврото и йената, а нищожно спада към английската лира.

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден прибавя 0,07%, по-широкият показател на $ WSJ се повишава с 0,12%.

Към 10:15 ч. българско врем общата европейска валута поевтинява с 0,13% и се търгува по отношение на американската по 1,1271 $ за евро спрямо $1,1285 за евро в края на предходната сесия.

Курсът на американската по отношение на японската национална валута в това време възлезе на 114,23 йени за $ против 114,10 йени за $ при закриването на търговията във вторник.

Британската лира стерлинг в сряда сутринта се повишава с 0,09% и на пазара се разменя на равнище $1,3279 за един паунд.

" Щатският $ беше значително водач на валутния пазар тази година. ", сподели Скот Петруска, основен валутен анализатор в Silicon Valley Bank.

Но в последните няколко седмици неговото рали отслабна, в това число и поради " ястребовата " политика на някои централни банки. Въпреки това ролята на $ като " несъмнено леговище " остава съществена, счита специалистът.

" Пазарът към момента залага на покачването на американската валута, а показателят на $ на ICE може да се увеличи с 1% - отбелязва Петруска. - В бъдеще, през второто и третото тримесечие на идната година, се надяваме да забележим световен икономическо възобновяване и доларът може да спадне. "

Фокусът на пазара в сряда са окончателните данни за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за 3-то тримесечие, които ще бъдат оповестени от Министерството на търговията на страната по-късно през днешния ден.

Експертите, интервюирани от Trading Economics, осреднено чакат оценката за икономическия напредък на Съединени американски щати през последното тримесечие да остане на 2,1% на годишна база.

Федералният запас предходната седмица намали прогнозата си за напредък на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за 2021 година до 5,5% от предстоящите по-рано 5,9%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР