По време на валутната търговия в сряда сутринта доларът умерено

...
По време на валутната търговия в сряда сутринта доларът умерено
Коментари Харесай

Доларът е 24-годишен връх спрямо йената

По време на валутната търговия в сряда сутринта доларът умерено понижава обменния се курс по отношение на еврото и паунда, само че пораства във връзка с японската йена, актуализирайки оптималната стойност от 24 години.

Индексът ICE, който демонстрира представянето на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, английски лири стерлинги и шведска крона), е на практика неизменен в сряда сутринта, както и по-широкият доларов показател WSJ.

Към 10:55 часа българско време общата валута прибавя към цената си 0,09% и едно евро коства на пазара $0,9712 по отношение на $0,9708 за евро при затварянето на сесията във вторник.

Междувременно обменният курс на американската валута по отношение на японската се увеличи в това време с съвсем 0,20% и възлиза на 146,13 йени за $ против 145,86 йени за $ предходния ден. Това е най-високата стойност на $ по отношение на йената от август 1998 година За финален път йената падна до 24-годишно дъно в края на септември, след което японското министерство на финансите се намеси на валутния пазар, с цел да поддържа националната валута.

Доларът се ускорява по отношение на йената заради разнопосочната парична политика: до момента в който Фед интензивно покачва лихвените проценти, Централната банка на Япония продължава да се придържа към извънредно мека парична политика.

Британската лира в това време нарастна с 0,04% и доближи $1,0976 за един паунд по отношение на $1,0968 за паунд в края на миналата сесия.

Търговците правят оценка спорните сигнали по отношение на незабавната стратегия за закупуване на държавни облигации на Bank of England.

Председателят на Британската централна банка Андрю Бейли сподели, че регулаторът ще приключи изкупуването на облигации в петък, както е планувано. " Същността на интервенциите за стабилизиране на финансовите пазари е частично, че това е краткотрайно събитие ", сподели той.

Financial Times обаче писа, цитирайки трима анонимни източника, че централната банка частно е загатнала на представители на някои банки за опцията да се удължи програмата за закупуване на облигации, с цел да защитят английските пенсионни фондове от загуби.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР