По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът отново се засилва спрямо еврото и паунда

По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският $ се ускорява по отношение на еврото и английската лира, едва се намалява във връзка с йената.

Към 10:30 часа българско време общата европейска валута се разменя против американската с 0,18% по на ниска цена - на равнище към $1,1322 за едно евро спрямо $1,1343 за евро в края на предходната сесия.

Пазарният курс на американската валута по отношение на японските национални пари в четвъртък сутринта е с 0,20 % по-нисък - 113,47 йени за $ против 113,67 йени при закриването на търговията в сряда.

Британската лира стерлинг е съвсем без смяна и се разменя на равнище $1,3201 за паунд спрямо $1,3204 за паунд в края на предходния работен ден. В сряда английската национална валута падна с 0,3% по отношение на $ след оповестяването от управляващите на страната за нови ограничаващи ограничения за ограничение на разпространяването на омикрон.

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден прибавя 0,12%, а по-широкият показател на $ WSJ - 0,03%.

В центъра на вниманието в четвъртък са седмични данни за пазара на труда в Съединени американски щати. Експертите осреднено предвиждат понижаване на броя на новите заявки за компенсации за безработица в Съединени американски щати през предходната седмица до 215 хиляди от 222 хиляди седмица по-рано.

Освен това пазарът чака ноемврийските данни за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати, които ще бъдат оповестени в петък. Анализаторите предвиждат ускорение на инфлацията в Съединени американски щати до 6,8% от 6,2% през октомври, което към този момент е най-високото за последните 30 години, написа Trading Economics.

Данните за доста нарастване на инфлацията ще покачат упованията за по-бързо анулация на програмата за назад изкупуване на активи от Федералния запас, макар рисковете, свързани с новия вариант на COVID-19, отбелязва The Wall Street Journal.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР