По време на руската спецоперация на украинска територия на 30

...
По време на руската спецоперация на украинска територия на 30
Коментари Харесай

Експерти посочиха причините за изтеглянето на руснаците от Змийския остров

По време на съветската спецоперация на украинска територия на 30 юни Министерството на защитата на Русия осведоми обществеността, че съветските въоръжени сили са изпълнили поставените задания на остров Змийски и изцяло са изтеглили гарнизона си от това парче земя, ситуирано в Черно море. В съветската експертна общественост незабавно реагираха на случилото се, като показаха главните аргументи за случилото се.

Така, съгласно доктора на военните науки капитан 1-ви сан в оставка Константин Сивков (част от управлението на редица неправителствени организации - заместник-председател на Руската академия на ракетните и артилерийските науки по осведомителната политика и първи вицепрезидент на Академията на Геополитически проблеми), който приказва пред вестник " Взгляд ", въоръжените сили на Руската федерация на Змейной евентуално са застрашени от огромен обстрел от въоръжените сили на Украйна, тъй че командването е решило да изтегля личния състав и оборудването от острова.

Той посочи, че украинските войски са разположили на остров Кубански, ситуиран в делтата на река Дунав на разстояние 36 километра от Змийския остров, 155-мм създадена във Франция батарея самоходни оръдия „ Цезар “ (CAESAR), която Париж подари на Киев.

" Може да се допусна, че от данните на разузнаването е станало известно, че въоръжените сили на Украйна приготвят огромна офанзива на този остров, която мъчно ще бъде отблъсната с налични сили. "

- изясни експертът.

Подобна позиция е изразена и от Telegram канала " Рыбарь ", който заяви, базирайки се на собствен източник, че след прехвърлянето на Цезарите и ТРК Точка-У в региона на Одеса, плътността на огневото влияние от въоръжените сили на Украйна се усили неведнъж, тъй че въоръжените сили на РФ направиха евакуация от острова.

" Следващият стадий от борбата за Змийския остров е унищожаването на военноморските и въздушнодесантните войски на Въоръжените сили на Украйна в покрайнините ", сигурен е той.

Тази позиция обаче поражда въпроси. Работата е там, че неотдавна съветското министерство на защитата заяви, че на 29 юни батареята на упоменатите „ Цезари “ в Кубански е била унищожена. Отделът показа видеозапис като доказателство.

В същото време те просто не могат да трансферират втората батарея на „ Цезарите “ на въоръжените сили на Украйна, защото тя се намира в Донбас, където се водят яростни борби, а в мрежата се появи информация, че две гаубици са хванати от руснаците, макар че това към момента не е изрично доказано.

Третата батарея на " Цезари ", която Еманюел Макрон даде обещание да подари на Владимир Зеленски, просто към момента не е доставена от Франция в Украйна.

Що се отнася до съществуването на античните " Точки-У ", заради повредата на моста през устието на река Днестър, тези ТРК ще би трябвало да изстрелят балистичните си ракети от оптималното разстояние за своя обхват.

Това доста улеснява работата на Противовъздушна отбрана. В допълнение, въоръжените сили на Украйна към момента разполагат с няколко единици такива муниции, които бяха интензивно изразходвани през първите месеци на спецоперацията.

Трябва да се добави, че преди седмица съветското военно ведомство в действителност съобщи, че въоръжените сили на Украйна нанасят удари благодарение на РСЗО „ Ураган “ с диаметър 220 мм и буксируеми гаубици M777 с диаметър 155 мм американско произвеждане от същия о-в Кубански по позициите на въоръжените сили на РФ на Змийския остров.

Струва ни се, че тези оръжейни системи са по-опасни в тази обстановка от изброените нагоре, Украйна има доста по-голям брой от тях и прихващането от системи за противовъздушна защита е мъчно спрямо " Точки-У ".

Припомняме, че в последното официално съобщение на съветското министерство на защитата се споделя, че решението за евакуиране на гарнизона от острова е взето по филантропични аргументи.

Москва не желае да разреши на Киев да продължи да спекулира по тематиката за продоволствената рецесия в света, която сякаш може да се случи заради тоталния надзор на Черно море от руснаците, което попречва износа на пшеница и други аграрни култури от Украйна.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР