По време на ракетния удар от 22 септември срещу щаба

...
По време на ракетния удар от 22 септември срещу щаба
Коментари Харесай

Операция „Рачешки капан“: Руският щаб в Севастопол е ударен докато командването на флота е заседавало

По време на ракетния удар от 22 септември против щаба на съветския Черноморски флот в Севастопол командването е заседавало в изумената постройка, съобщи Униан.

Припомняме, по-рано беше обявено, че измежду убитите и ранените има съветски генерали.

Спътникови фотоси демонстрираха, че постройката е изумена до самото подземие.

" Спецоперация на Силите за специфични опирации " Рачешки капан ". Поразен е щабът на Черноморския флот на Руската федерация. Дръзката и усърдно готова работа на Силите за специфични интервенции разреши " в точния момент и тъкмо " да бъде изумен щабът на Черноморския флот по време на осъществяване на заседание на управителния състав на съветския флот във краткотрайно окупирания Севастопол. " – се споделя в известие на Силите за специфични интервенции.

" Детайлите ще станат известни когато това ще бъде допустимо, резултатът е десетки починали и ранени окупатори, измежду които висшият управителен състав на флота ", допълват от ССО.

По-рано началникът на Главното ръководство на разунаването към украинското Министерство на защитата Кирило Буданов заяви, че при офанзивата са премахнати минимум 9 души и са ранени 16. Данните не са дефинитивни.

По думите му, измежду тежко ранените са командващият съветската формация на Запорожкото направление генерал-полковник Александър Романчук и началник-щабът генерал-лейтенант Олег Цеков, който е в безсъзнателно положение.

" Броят на потърпевшите измежду елементарните военнослужещи, които не са част от щаба, се прецизира. Това са военни, които носят работа по защитата и така нататък – те не влизат в числата, които оповестих. " – показва Буданов.

Романчук е получил званието генерал-полковник през 2023 година Генерал-лейтенант Олег Цеков е пълководец на 200-а обособена мотострелкова бригада от бреговите войски на Северния флот на съветските ВМФ.

Буданов не удостовери информацията за евентуалното очистване на командващия Черноморския флот на Русия адмирал Виктор Соколов. По думите му, разузнаването събира информация от всички източници, на първо място от агентурни.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР