"По време на преговорите колегите от Скопие се държаха така,

...
"По време на преговорите колегите от Скопие се държаха така,
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Скопие се държи все едно България е кандидат за ЕС, а не те

"По време на договарянията сътрудниците от Скопие се държаха по този начин, все едно България е претендент, а не те ". Това резюме направи вицепремиерът Красимир Каракачанов по време на чуването в Народното събрание във връзка позицията на България за присъединението на Северна Македония към Европейския съюз.
Той за следващ път акцентира, че в Северна Македония се води антибългарска политика и се употребява език на омразата. Каракачанов даде образец, че сега в медиите им има повече антибългарски изявления, в сравнение с за Ковид-19.
"Ескалацията на говора на омразата нараства и през медии, и през държание на тяхната дипломация, само че в това време нищо не се промени във връзка с един от залегналите като клаузи в контракта параграф, че след решенията на историческата комисия, ще следва смяна в тяхната просветителна система и учебници. Напротив работата на комисията след влизане на Македония в НАТО безусловно беше блокирана ", сподели Каракачанов.
Той бе безапелационен, че българската позиция по време на договарянията се е базирала единствено само на контракта за другарство и добросъседство и не е имало отклоняване от това.
"Най-накрая диалозите стигаха до една обстановка, в която трябваше да четем история и да си демонстрираме документи. България се държа кооперативно до последния миг, тъй като България има своята ясна отговорност, която е поела не от европредседателството си, а по принцип води като политика отдавна - да бъде фактор на непоклатимост, мир и ред на Балканите ", добави вицепремиерът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР