По време на празниците всички искаме да се поглезим с

...
По време на празниците всички искаме да се поглезим с
Коментари Харесай

Как да разтоварим организма след празничното преяждане

По време на празниците всички желаеме да се поглезим с вкусните ястия на празничната софра. След това обаче е хубаво да помислим по какъв начин може оптимално бързо да влезем във форма и да пречистим организма си. Вместо да го отлагаме за неустановен интервал, дано стартираме още през първите дни на годината. Тези няколко похвата, които ще разгледаме в публикацията ще ни оказват помощ да се почувстваме по- енергични и устойчиви на сезонните вируси. 

Водата

Водата се употребява като съществена съставна част във всеки детокс режим. Просто би трябвало да приемате нужното за вашия организъм количество. За предпочитане е да консумирате изворна вода, а не минерална точно поради ниската минерализация. Също по този начин в изворната вода се съдържат и нужните за организма соли. За да увеличите приема на вода добра концепция е да добавите към нея пресни плодове или зеленчуци. Нещо доста потребно, което може да си извършите е във чаша вода да изцедите сок от лимон и към него да добавите джинджифил и листенца прясна мента. Друга освежаваща и по - разнообразна напитка, която ще тонизира и пречисти организма ви е вода с нарязана краставица, към която също може да прибавите листа мента. 

Движението
Как да отслабнем бързо и трайно след празничното преяждане?
Новогодишните и коледни празници рядко минават без следи за някого. Според статистиката дамите качват приблизително 2-5 кг за 2 седмици по зим...
Прочети повече
Движението е доста значимо за тонуса и пречистването на организма. Когато тичате, упражнявате или просто ходите по - бързо се потите. Именно посредством потта организма ви изхвърля всички отрови. Освен това потенето форсира свалянето на непотребните килограми. Освен, че изхвърляте всички отрови посредством спортът подобрявате и работата на сърцето, както и на всички органи. Ако водите затънал метод на живот е време да се замислите и да измененията това. Все отново не забравяйте, че спортът е здраве. 

Храната

Хубаво е изключително след празниците, когато сте похапнали повечко тежки храни и сте прекалили с яденето да наблегнете на по-здравословните храни, а точно - зеленчуци и плодове. Най - подобаващи са цитрусите и зеленолистните зеленчуци. Намалете количеството на одобряваните въглехидрати (хляб, тестени, мазни храни) и бързо ще почувствате лекост. 

Коледните и новогодишните празници са най-хубавите през цялата година. Всички ги свързваме с най - околните ни хора и най - богатите трапези. В това да си похапнем вкусна домашно приготвена храна няма нищо неприятно, само че по-късно е време да се погрижим и за тялото си. По принцип организма е организиран, тъй че да се детоксикира самичък благодарение на кожата, черният дроб, бъбреците. Понякога обаче е добре ние също да се грижим за това да се храним добре и здравословно и по този метод да оказваме помощ на тялото си в битката с токсините. Когато сме здрави от вътрешната страна, това проличава и извън!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР