По време на посещението си в Китай германската канцлерка Ангела

...
По време на посещението си в Китай германската канцлерка Ангела
Коментари Харесай

Меркел няма да води тежка борба за Хонконг при визитата си в Пекин

По време на визитата си в Китай немската канцлерка Ангела Меркел ще разисква и рецесията в Хонконг, написа немският ежедневник "Фолксщиме " в публицистична публикация, представена от ДПА.

"Предстоящото посещаване на канцлерката в Китай, което в началото беше замислено като фокусирано върху стопанската система, подхваща изцяло друг поврат поради фактора Хонконг ", написа в публикацията, която напомня, че "масови митинги, като тези в някогашната английска колония, която беше част от Китайската национална република в продължение на над 20 години, в Китай имаше за финален път през 1989 година ".

"Протестите, ориентирани против възходящото въздействие на Пекин, сега дават резултати. Законът за екстрадицията, който докара до началото на митингите, беше изтеглен ", акцентира немският ежедневник. "В тази напрегната атмосфера деятели за правата на индивида приканват Меркел незабавно да разиска Хонконг по време на срещите си с китайските водачи. Канцлерката може да направи това - безшумно ", съгласно в. "Фолксщиме ".

"Китай счита протестът в Хонконг за вътрешен въпрос и не разрешава външна интервенция. Меркел няма да води тежка битка за Хонконг. Реален спор с Китай, скъп търговски сътрудник, би бил извънредно нездравословен за немската стопанска система ", предсказва публицистичната публикация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР