По време на посещението си в Анкара заместник-министърът за защита

...
По време на посещението си в Анкара заместник-министърът за защита
Коментари Харесай

Гърция и Турция се договориха за директна връзка по миграционния проблем

По време на визитата си в Анкара заместник-министърът за отбрана на гръцките жители Йоргос Кумуцакос разиска проблемите на миграцията и използването на взаимната декларация ЕС-Турция от 2016 година Страните се договориха за пряк канал за връзка, оповестиха от пресслужбата на Министерството на отбраната на жителите, съобщи БГНЕС.
Кумуцакос, който дава отговор за миграцията, се срещна в турската столица с министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, със заместник-министъра на вътрешните работи Исмаил Цатакли и със заместник-министъра на външните работи Явуз Киеран.

Гръцката страна удостовери позицията си, че всички страни би трябвало да създадат това, което се изисква: Турция да раздра мрежите на трафиканти и дейно да предотвратява основаването на нови миграционни направления към Европа; Гърция – да усили завръщането на незаконните мигранти в Турция, а Европа - да признае тежестта от почти четирите милиона бежанци и мигранти, които Турция е приела и изхранва на своя територия.

“Решено е да бъде основан пряк канал за връзка на политическо ниво, който да работи редом с формалния и по-често да се води действен диалог”, съобщи гръцката страна.

През последните месеци притокът на мигранти от турския бряг към гръцките острови набъбна доста, а лагерите са претъпкани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР