По време на посещението на украинския президент Володимир Зеленски във

...
По време на посещението на украинския президент Володимир Зеленски във
Коментари Харесай

Белият дом не планира да обяви решението за предоставяне на ракети с голям обсег при визитата на Зеленски

По време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон идната седмица администрацията на Байдън не възнамерява да разгласи дали ще изпрати ракети с по-голям обхват, които Киев желае, разкри източник, осведомен с казуса.

Украинските публични лица се надяваха, че идната седмица президентът Байдън ще утвърди доставката на армейските тактически ракетни системи или ATACMS, система за управляеми ракети земя-земя с обхват до към 1290 км. Американски чиновник сподели на Axios, че въпросът е бил издигнат от украински публични лица по време на визитата на държавния секретар Тони Блинкен в Киев предходната седмица. Но в администрацията на Байдън към момента има разисквания по отношение на доставката на ATACMS.

Кремъл предизвести, че доставката на ракети с по-голям обхват ще съставлява алена линия, макар че Съединени американски щати и нейните съдружници предоставиха други оръжия, за които Москва сподели същото, без да провокира огромна ескалация от страна на Русия.

Обединеното Кралство. и Франция също към този момент предоставиха ракетите с огромен обхват " Storm Shadow ", които имат обхват до 220 км

Зеленски ще посети Вашингтон идната седмица за срещи с Байдън в Белия дом и депутати на Капитолийския рид. Първо ще бъде в Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации. Основната цел на пътуването му до Вашингтон е да се срещне както с републиканци, по този начин и с демократи по отношение на помощта на Съединени американски щати за Украйна, съгласно два украински източника.

В Конгреса има засилващ се разнобой - изключително измежду републиканците - по отношение на бъдещата помощ на Съединени американски щати за Украйна. Зеленски желае да показа на американския народ и на членовете на Конгреса какво прави Украйна със Съединени американски щати за какво помощна е значима, сподели един от украинските източници.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан сподели пред кореспонденти в петък, че през последните две седмици се е срещнал с управлението на Камарата и Сената и ръководителите на съответните комисии, с цел да обсъдят помощта за Украйна. Съливан призна, че вижданията по този въпрос в сегашния Конгрес са разнообразни от предходния път, само че акцентира, че полемиката за даване на спомагателна помощ ще продължи.

Президентът Байдън изиска от Конгреса да утвърди 20 милиарда $ спомагателна помощ за Украйна. По думите му по време на срещите си с управлението на Конгреса той е почувствал, че „ общата атмосфера “ е разбирането за нуждата от помощ за Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР