По време на поредния ден от визитата си в Русия

...
По време на поредния ден от визитата си в Русия
Коментари Харесай

Севернокорейския лидер разгледа руски бомбардировачи и хиперзвуково оръжие

По време на следващия ден от визитата си в Русия севернокорейският водач Ким Чен Ун прегледа съветски бомбардировачи, които могат да носят нуклеарни оръжия, и боен транспортен съд на съветския Тихоокеански флот, обобщават международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Ким посети военна база край пристанищния град Владивосток, където съветският министър на защитата Сергей Шойгу и други високопоставени съветски военни му демонстрираха съветски стратегически бомбардировачи и други военни самолети. Всички самолети, които Ким имаше опцията да прегледа там, са измежду употребяваните интензивно и във войната в Украйна, включително и бомбардировачите Tу-160, Ту-95  и Tу-22, които постоянно изстрелват крилати ракети, отбелязва Associated Press

Шойгу, който се срещна с Ким и по време на своя аудиенция в Пхенян през юли, в този момент сподели на севернокорейския водач и една от най-новите съветски ракети - хиперзвуковата " Кинжал ", носена от самолетите МиГ-31, употребена за първи път в бойни дейности в Украйна, съгласно съветското министерство на защита.

После Ким и Шойгу отидоха да прегледат във Владивосток фрегатата на съветския Тихоокеански флот   " Маршал Шапошников ", предадоха международните организации. На борда на фрегатата високопоставените гости се срещнаха с нейния пълководец, капитана от втори сан Сергей Меркулов. На срещата участва и главнокомандващият съветските военноморски сили, адмирал Николай Евменков, който описа на гостите за характерностите на фрегатата и за оръжията за обезвреждане на подводници, с които разполага, а точно торпедни установки и ракетни установки " РБУ-6000 ".

Фрегатата " Маршал Шапошников " е конструирана в средата на 80-те години на предишния век, а преди няколко години беше осъвременена. Тя е оборудвана със модерни ракетни комплекси " Калибър-НК ", " Уран " и най-ново артилерийско въоръжение. По-специално на фрегатата в този момент има две универсални корабни системи за пукотевица с 16 крилати ракети " Калибър-НК " и " Оникс ", а в бъдеще - и " Циркон ". По този метод огневата мощност на кораба е повишена няколко пъти спрямо първичното му предопределение, отбелязва ТАСС.

По-рано през седмицата Ким организира среща с съветския президент  Владимир Путин на космодрума " Восточний ", който също по този начин прегледа тогава. На тази среща Ким предложения Путин да посети в скоро време Северна Корея, само че двете страни не подписаха никакво публично съглашение.

Западът подозира Москва, че желае да купи оръжия от Северна Корея, които да бъдат употребявани в спора в Украйна. А Северна Корея е обвинена от западните страни, че желае да придобие от Русия технологии за нуклеарната и ракетната си стратегия.

По време на срещата си на върха Ким и Путин си подариха един на различен пушки. Тази алегорична замяна бе възприета като косвено обръщение, че западните опасения са основателни. Двамата водачи демонстрираха близостта между тях, като Ким посочи, че доближаването с Москва е безспорен приоритет на севернокорейската външна политика, до момента в който Путин похвали укрепването на двустранното съдействие. Руският водач загатна и за вероятностите за военно съдействие макар интернационалните наказания против Пхенян поради неговите ракетни и нуклеарни упоритости.

След като се обърна към Иран за доставката на стотици дронове, способни да придвижват експлозиви, Русия в този момент може да откри потребни запаси и в Северна Корея, която разполага с големи ресурси руски военни материали и създава всеобщо стандартни оръжия.

Ракети с диаметър 122 мм, предопределени за многоцелевите установки БМ-21 " Град " от епохата на Съюз на съветските социалистически републики, с които са оборудвани съветските сили в Украйна, попадат в арсенала на Северна Корея и се допуска, че биха могли да заинтересуват в този момент Русия, показва Франс прес. В подмяна Пхенян може да получи съветски нефт и съветски хранителни артикули и достъп до съветски галактически технологии.

Москва загатна за вероятно подкрепяне на Пхенян в производството на спътници. Неотдавна Северна Корея извърши два несполучливи опита да сложи в орбита шпионски спътник. Москва предложи също по този начин севернокорейски космонавт да бъде пратен в космоса, което ще бъде премиера за Северна Корея.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР