По време на пълномащабната война срещу Украйна руските окупатори са

...
По време на пълномащабната война срещу Украйна руските окупатори са
Коментари Харесай

Тежки загуби за руската авиация в Украйна

По време на пълномащабната война против Украйна съветските окупатори са изгубили минимум 278 самолета. Врагът е употребявал и над 80% от актуалните си високоточни ракети. Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW).
 
" Руските сили са изчерпали доста арсенала си от високоточни оръжейни системи и са претърпели обилни загуби в авиацията. Сега ще им бъде мъчно да поддържат настоящия ритъм на офанзиви против украинската сериозна инфраструктура ", споделят анализаторите.
В отчета на ISW се цитира изказване от 3 ноември на Валерий Залужний, главнокомандващ на украинските военни сили, съгласно което украинските бранители към този момент са унищожили 278 съветски самолета, сравнявайки тази цифра със 119 самолета, изгубени от Съветския съюз по време на 10-годишната война в Афганистан.
 
" На 7 ноември Министерството на защитата на Обединеното кралство осведоми, че съветските сили надали ще съумеят да компенсират загубите на тези самолети през идващите няколко месеца, защото те надалеч надвишават опциите на Русия за произвеждане на нови самолети ", акцентират специалистите. Институтът за проучване на войната се базира на представителя на Главното ръководство на разузнаването на МО на Украйна (ГУРМО) Вадим Скибицки.
 
Той съобщи, че окупаторите са употребявали повече от 80% от актуалните си ракети, нанасяйки масирани удари по украинската инфраструктура. Освен това той посочи, че съветските войски разполагат единствено със 120 ракети " Искандер ". Скибицки добави също, че Русия е постигнала съглашение с Иран за закупуването на балистични ракетни системи Fateh-110 и Zolfaghar. Опитите на страната-агресор да попълни арсенала си единствено удостоверяват, че запасите от височинни оръжия са съвсем изчерпани.
 
На 7 ноември съветското министерство на защитата направи рядко срещано изказване в отговор на възмущението на съветските милиблогъри от известията за обилни загуби и неприятно командване на 155-а пехотна бригада на Тихоокеанския флот. Руската секта на силоваците, подкрепящи войната (включително Евгений Пригожин и Рамзан Кадиров), ускорява въздействието си, с цел да реализира персоналните си ползи в Русия, а не с цел да завоюва войната.
 
Руските окупатори евентуално са почнали нов стадий на евакуация от Херсонска област. Руски източници настояват, че украинските войски са траяли контранастъплението си по посока на Сватовск. Руски източници настояват, че съветските войски са направили лимитирани контраатаки, с цел да си върнат изгубените позиции западно от Кременна.
 
Руски източници оповестяват, че украинските войски се струпват в посока Херсон. Руските сили продължиха настъплението си край Бахмут, в региона на Авдеевка-Донецк и в западната част на Донецка област. Украинските сили организираха лимитирани дейности за блокиране на съветските зони на централизация в Запорожка област.
 
Руският президент и военнопрестъпник Владимир Путин продължи да прави обществени изказвания и да подписва спомагателни укази, с цел да се показа като човек, който подхваща дейности за решение на главните проблеми с частичната готовност в Русия. Руските и окупационните управляващи не престават да отвличат украински деца, да сплашват цивилни жители и да ускоряват ограниченията за пречистване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР