Embracer Group, злият гейм консорциум за когото всички в индустрията

...
Embracer Group, злият гейм консорциум за когото всички в индустрията
Коментари Харесай

Embracer отменили нова игра от света на Red Faction

Embracer Group, злият гейм консорциум за който всички в промишлеността приказват със боязън, са отменили игра от света на Red Faction. Това настояват от Rock Paper Shotgun, базирайки се на лични източници, близки до Fishlabs, които са благосъстоятелност на Embracer.

Както ви осведомяваме, в последните две години гейм промишлеността е разтърсена от серия от съкращения и закривания на студиа. Едни от най-активните тук се явяват точно Embracer Group. Причината за това е провалена договорка за два милиарда $ със Savvy Games Group отпреди две години. Вследствие на този си крах, на издателя му се постанова да прави серия от „ оптимизации “ на бизнеса си, с цел да компенсира загубите. Студиото направи всеобщи съкращения в свои студиа, а други, като да вземем за пример Pieces Interactive и Volition (Saints Row) – закри. Консорциумът беше също по този начин да анулира голям брой планувани планове. В началото на годината разбрахме, че Embracer са отменили нов Deus Ex, а в този момент разбираме за отхвърли им за още една класическа поредност.

По информация на Rock Paper Shotgun, Fishlabs, които за последно ни показаха Chorus през 2021, са работили по няколко плана. Един от тях е бил точно първообраз на нов Red Faction.

След като завършили работата по Chorus, Fishlabs подготвили два разновидността за бъдещи игри. Единият носел името Project Black, а другият – Project White. Първият от тях срещнал компликации в създаването още първоначално и бил отритнат. Вторият вид пристигнал от вътрешни полемики сред чиновниците в студиото. Това родило концепцията за нов Red Faction. Това било игра, която приличала на Red Faction: Guerilla от 2009 и включвала отворен геймплей и разрушаеми среди.

Rock Paper Shotgun разказват началото на работата и морала в студиото, като оптимистични. През 2023 обаче, Embracer закрива основателите на истинския Red Faction Volition. Това наподобява повлияло на хората от Fishlabs. Междувременно, немското студио се опитвало да пробута концепцията си на притежателите си Plaion (преди познати като Koch Media, също благосъстоятелност на Embracer). Нещата обаче не се получили и играта концепцията за нов Embracer Faction била отхвърлена дефинитивно. Самите Fishlabs по-късно били засегнатите от огромната метла в редиците на Embracer, а останалата част от тях – трансферирани да работят по странични планове на издателя.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР