По време на опита за метеж на наемническия главатар Евгений

...
По време на опита за метеж на наемническия главатар Евгений
Коментари Харесай

Какво правеха дипломатите на САЩ по време на пригожинския метеж?

По време на опита за бунт на наемническия предводител Евгений Пригожин, американските дипломати в Москва са запазили публично цялостно безмълвие, само че в това време интензивно са кореспондирали с съветските управляващи с три послания - че Съединени американски щати нямат пръст в протеста, че чакат Русия да подсигурява ситурността на американските дипломати и на личния състав на посолство и че съветските нуклеарни оръжия ще останат в сигурни ръце.

Това написа през днешния ден Си Ен Ен, позовававйки се на американски публични представители. Телевизията показва, че общественото безмълвие на Вашингтон е било от безпокойство, че всеки коментар би могъл да бъде общопризнат от съветския президент Владимир Путин като опит за ескалация на рецесията. 

Дипломатите, за които приказва Си Ен Ен, включват и посланичката на Съединени американски щати в Русия Лин Трейси. Посланието ѝ е било, че Съединени американски щати чакат Русия да съблюдава задължението си да подсигурява сигурността и сигурността на посолството и личния състав на Съединени американски щати и че Съединени американски щати „ не са били забъркани в тези дела и няма да се намесят ", е обяснил почитан чиновник на Държавния департамент.

Руският външен министър Лавров спомена тези известия в понеделник.

„ Когато американският дипломат (Лин) Трейси беседва с съветски представители през вчерашния ден, тя даде сигнали. Тези сигнали бяха най-вече, че Съединените щати нямат нищо общо с това, че Съединените щати доста се надяват, че нуклеарните оръжия ще бъдат в ред, че американските дипломати няма да пострадат “, сподели Лавров, говорейки по държавната телевизия.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е разпоредил да се изпратят тези известия, показва Си Ен Ен.

„ Инструктирах личния си екип по разпореждане на президента да се свърже с руснаците “, сподели Блинкън по Си Би Ес в неделя.

Пригожин приключи похода на частната си войска към Москва късно на 24 юни след договорка с Кремъл, в която медиатор беше беларуският президент Александър Лукашенко. Тя снема от него и хората му наказателната отговорност, а той приема заточение в Беларус с тези от наемниците, които желаят да го последват.

Сигурността на останалите е обезпечена и те могат да се върнат в полевите си лагери, неучаствалите в метежа могат да сключат контракти с съветското министерство на защитата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР